Latvijoje vėl renkami parašai už Pergalės monumento demontavimą

  • Teksto dydis:

Portale manaalss.lv vėl paskelbta iniciatyva, siūlanti nugriauti Pergalės monumentą – okupacinės valdžios paminklą Raudonosios armijos kariams – Tarybų Latvijos ir Rygos išvaduotojams nuo vokiškųjų fašistinių grobikų.

Iniciatyvos autorius Ugis Polis įsitikinęs, jog šis paminklas primena latvių tautai beribį skausmą, kuri ji patyrė sovietinės okupacijos laikais.

„Dabar Pergalės monumentas jau nebėra sovietinių karo veteranų susibūrimo vieta, o yra virtusi Kremliaus finansuojamų politinių renginių organizavimo gegužės 9-osios proga vieta“, – teigia jis.

Jei ši iniciatyva surinks daugiau kaip 10 tūkst. parašų, ji būtų svarstoma Latvijos Saeimoje.

Anot jo U.Polio, demontuoti paminklą sovietų kariams Rygoje galima būti tiek valstybės lėšomis, tiek ir už privačių asmenų bei organizacijų aukas.

Peticijos autorius taip pat primena, jog ankstesnę analogišką iniciatyvą, kuri buvo surinkusi daugiau kaip 10 tūkst. Latvijos gyventojų parašų, Saeima atmetė, remdamasi dvišale sutartimi su Rusija, kuria šalys įsipareigojo išsaugoti memorialus ir masinio laidojimo vietas. U.Polis monumentą nugriauti, šią sutartį ignoruojant, nes pati Rusija pastaraisiais metais vienašališkai pažeidinėja tarptautinius susitarimus.

Tuo tarpu kai kurie Latvijos rusakalbių veikėjai grasino didžiuliais neramumais visoje šalyje, jei šis paminklas bus demontuotas – daug didesniais nei Estijoje perkėlus „bronzinį karį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ne pas jankius o pas amerikiečius jankiai yra beisbolo klubas idiote ir kai JAV dar buvo nesusikurus buvo taip vadinama Šiaurės konferencija tas pats kas Lietuva vadintum Aukštaitija

fantastas

fantastas portretas
pas jankius griauna paminklus generolams kurie stovejo simtus metu ir mes sugriaukim viska viska o naujiems pinigu tai nera

Anonimas

Anonimas portretas
Rygoj ne zino apie ta akcija,o mes jau griaunam?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių