Latvijos premjeras: Baltijos šalys – ES sanglaudos politikos pavyzdys

  • Teksto dydis:

Baltijos šalys – Europos Sąjungos sanglaudos politikos sėkmės pavyzdys, pirmadienį pareiškė Latvijos ministras pirmininkas Maris Kučinskis, dalyvaudamas kasmetiniame ES strategijos Baltijos jūros šalims forume.

Kalbėdamas forume Latvijos vyriausybės vadovas sakė, kad Baltijos šalys žinomos Europos Sąjungoje kaip žalias, aplinkai draugiškas ir inovatyvus regionas Europos šiaurėje.

Patvirtinus ES strategiją Baltijos jūros šalims, šių trijų šalių bendromis pastangomis buvo įgyvendinta daugybė sėkmingų projektų. Tačiau nėra pagrindo sustoti, nes regiono laukia dideli uždaviniai ir galimybės, pridūrė jis.

ES palaikymo dėka Baltijos šalys daug nuveikė, eidamos integracijos į ES energetikos rinką keliu iš „energetinės salos“. Regioninis bendradarbiavimas, prie kurio daug prisidėjo Europos Komisija, buvo labai svarbus kuriant funkcionuojančią ir atvirą elektros energijos ir dujų rinką.

„Todėl energetinės ES sąjungos tikslai ir principai mums lieka ypač svarbūs“, – pabrėžė Latvijos premjeras.

Jis taip pat sakė, kad pagrindinis ilgamečio ES biudžeto prioritetas turi būti pragyvenimo lygio Bendrijos šalyse suvienodinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių