Latvijos prezidentas ragina JAV didinti savo vaidmenį Baltijos regione

Latvijos prezidentas Egilas Levitas per susitikimą su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu (Entoniu Blinkenu) paragino Jungtines Valstijas didinti savo vaidmenį Baltijos regione, antradienį pranešė prezidento spaudos tarnyba.

Susitikimo metu aptarti regiono saugumo klausimai. E. Levitas gerai įvertino JAV karių buvimą regione ir paragino stiprinti šį kontingentą atsižvelgiant į prastėjančią situaciją prie Europos Sąjungos ir NATO išorinių sienų.

A. Blinkenas padėkojo Latvijai už NATO užsienio reikalų ministrų susitikimo, kurio metu planuojama aptarti su Aljanso ateitimi susijusius klausimus, organizavimą.

Jis pažymėjo, kad JAV rimtai susirūpinusios Rusijos pajėgų telkimu prie Ukrainos sienos ir kad Aljansui svarbu greitai reaguoti į potencialias grėsmes, taip pat ir ieškant būdų, kaip paremti Ukrainą stiprinant jos gynybinius pajėgumus.

A. Blinkenas patvirtino, kad JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) remia Baltijos regiono saugumą ir 5-ąjį NATO sutarties straipsnį. Pasak jo, šie klausimai bus detaliai aptarti Aljanso užsienio reikalų ministrų antradienio susitikime.

Pokalbio metu E. Levitas akcentavo transatlantinių ryšių svarbą ne tik gynybos, bet ir ekonomikos bei demokratijos srityse. Jis paragino JAV aktyviai dalyvauti Trijų jūrų iniciatyvos (3SI) investiciniame fonde, taip pat jos viršūnių susitikime ir verslo forume 2022 metų birželį Rygoje.

A. Blinkenas išreiškė paramą 3SI ir JAV pasirengimą joje dalyvauti.

Taip pat buvo aptartas JAV prezidento inicijuotas „Viršūnių susitikimas už demokratiją“, internetu vyksiantis kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

n u k a r š ę s Latvijos SENIOKAS,

 n u k a r š ę s Latvijos SENIOKAS, portretas
negeba suvokti , jog JANKIAI n e t u r i jėgų tai padaryti, kitaip jie p u l t ų RUSIJĄ, KINIJĄ , net nežino , jog JANKIŲ dominavimas pasaulyje eina į p a b a i g ą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių