Pereiti į pagrindinį turinį

Latvijos Seimo rinkimuose daugiausia balsų gavo "Vienybė" ir "Santarvės centras"

2014-10-04 18:07
BNS inf.
AFP nuotr.

Latvijoje per šeštadienį vykusius parlamento rinkimus daugiausiai balsų surinko valdančiosios koalicijos pagrindinė centro dešinioji partija „Vienybė“, prorusiškas kairysis „Santarvės centras“, konservatyvusis Nacionalinis aljansas (NA) bei Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ZZS), rodo naujienų agentūros BNS užsakymu atlikta balsavusių rinkėjų apklausa.

Apklausa, kurią atliko Rygos P.Stradinio universiteto viešųjų komunikacijų institutas ir aukštoji verslo mokykla „Turyba“, rodo, jog į Seimą veikiausiai taip pat pateks nauja partija „Iš širdies – Latvijai“ ir Latvijos regionų aljansas.

Apklausos duomenimis, už „Vienybę“ balsus atidavė 25,7 proc. savo pasirinkimą nurodžiusių rinkėjų, už „Santarvės centrą“ - 19,4 proc., už Nacionalinį aljansą - 18,9 proc., už ZZS - 18,5 proc., už „Iš širdies – Latvijai“ - 6,8 proc., o už Latvijos regionų aljansą - 6,2 procento.

27 proc. apklaustų rinkėjų atsisakė nurodyti, kuri partija pelnė jų palankumą.

Per balsavusiųjų rinkėjų apklausą buvo apklausti 7 747 rinkėjai, iš jų 5 645 nurodė savo pasirinkimą, o 2 102 – atsisakė tai padaryti.

BNS balsavusiųjų rinkėjų apklausą surengė jau devintą kartą.

Tokius rezultatus patvirtina ir agentūros SKDS surengta rinkėjų apklausa.

Jos duomenimis, trys partijos, priklausančios ministrės pirmininkės Laimduotos Straujumos vadovaujamai centro dešinės koalicijai, 100 vietų parlamente gali tikėtis 63 mandatų.

Tuo tarpu opozicinis „Santarvės centras“, SKDS skaičiavimais, turėtų užsitikrinti 23 Seimo vietų kontrolę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų