Lenkija nepritaria ES siūlomam privalomam dujų taupymui

Lenkija prieštarauja Europos Sąjungos (ES) siūlymui privalomai sutaupyti 15 proc. dujų, atsižvelgiant į įtampą su Rusija.

„Galime kalbėti apie savanoriškus mechanizmus, apie taupymą atskirose šalyse“, – sakė aplinkos ir klimato ministrė Anna Moskwa. Tačiau ji pridūrė, kad sunku susitarti dėl bendro taupymo tikslo „nežinant, kokia bus ateinanti žiema“.

Pasak agentūros PAP, ministrė taip pat pabrėžė, kad dujų saugyklos Lenkijoje „jau pilnos“.

Rusijos valstybinei energetikos milžinei „Gazprom“ pareiškus, kad nuo trečiadienio sumažins dujų srautą „Nord Stream 1“ dujotiekiu į Vokietiją iki 20 proc. didžiausio pajėgumo – tai motyvuojama kitos turbinos remontu, – ES galiūnei Vokietijai gresia energetikos krizė. Vokietijos politikai baiminasi, kad tai apgaulė ir kad taip Rusija atmoka už Vokietijos paramą Ukrainai po Maskvos invazijos, dėl kurios ES taiko plačias sankcijas.

Antradienį Briuselyje ES energetikos ministrai aptars Europos Komisijos pasiūlymą visoms ES šalims 15 proc. sumažinti dujų suvartojimą.


Šiame straipsnyje: LenkijaESdujų taupymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Koki kieti tie lenkiuksciai. Is ES imti pinigus, bet savo duju nesidalinti. Asilai jus sukru........ jei sustos Vokietijos pramone, ES galas. Jie tempia visa rytu ES lodariu gauja. Nepasidalinsite dujomis, negausit paramos ( netikeliu ismaldos) is Vokietijos.

Lauzas

Lauzas portretas
Dejom skersa ant kruvinu fasistiniu orku duju! Kuo greiciau reikia likviduoti tu nusikalteliu gauja ir priversti kompensuoti visus nuostolius.

yra nord stream-2

yra nord stream-2 portretas
Kodėl per jį negali tiekti dujų? Ar nenori vokiečiai mokėti rubliais?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių