Lenkija sako neįsileisianti Rusijos delegacijos į ESBO derybas

  • Teksto dydis:

Lenkija neleis Rusijos delegacijai dalyvauti kitą mėnesį vyksiančiame Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) susitikime, penktadienį pranešė šalies užsienio reikalų ministerija.

Ministerijos atstovas spaudai Lukaszas Jasina (Lukašas Jasina) teigiamai atsakė į naujienų agentūros AFP klausimą, ar Maskvos atstovams nebus leidžiama atvykti į gruodį centrinėje Lenkijoje vyksiantį ESBO, kurios narė yra Rusija, susitikimą.

Ukraina taip pat yra šios organizacijos narė.

Lenkija šiemet pirmininkauja 57 valstybes vienijančiai regioninei saugumo organizacijai ir gruodžio 1–2 dienomis Lodzėje surengs metinę ministrų konferenciją.

Kiek anksčiau paklaustas, ar Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas turėtų dalyvauti susitikime, L. Jasina atsakė: „Nenumatome ministro Lavrovo vizito į Lodzę.“

Rusijai vasarį pradėjus invaziją į Ukrainą, Lenkija ir trys Baltijos šalys nustatė laikinų apribojimų Rusijos piliečių atvykimui, įskaitant piliečius, turinčius kitų Europos Sąjungos (ES) valstybių narių išduotas vizas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žiauūs tie Lenkai

žiauūs tie Lenkai portretas
net ir arklių neįleidžia

puiku

puiku portretas
Urviniai turi sėdėt namie,tarp civilizuotų žmonių,šalių,šitie teroristai žmogai neturi jokios teisės rodytis.Viskas.Taškas.

nekenčiu melo

nekenčiu melo portretas
Melagis zelionka dar vis dabar teigia, kad raketas paleido Rusija ir neigia,kad paleido būtent Ukraina, per juos žuvo Lenkijos piliečiai, bet Lenkija vis tiek kviečia į savo renginį zelionką :DDD
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių