B. Szydlo: EK negali įvesti sankcijų Lenkijai

  • Teksto dydis:

Lenkijos premjerė Beata Szydlo (Beata Šydlo) sako, kad Europos Sąjungos stebėsenos procedūra neprives iki sankcijų, rašo Briuselio nepriklausoma naujienų svetainė EUobserver.

„Lenkijai sankcijų grėsmės nėra. Europos Komisija negali įvesti baudžiamųjų priemonių“, – sakė ji ketvirtadienio rytą Lenkijos televizijai.

„Nėra jokių ypatingų procedūrų, tiesiog normalios procedūros“, – tvirtino ji.

„Lenkijos klausimas buvo tik vienas iš 12 (trečiadienio ES susitikime). Kiti klausimai buvo susiję su migrantais – apie tai mes turėtumėme kalbėti“, – pabrėžė B.Szydlo.

Kalbėjusi po to, kai trečiadienį Europos Komisija pradėjo Lenkijos kaip teisinės valstybės stebėsenos procedūrą, vyriausybės vadovė patikino, kad jai „naktis buvo rami“.

Tai pirmas atvejis, kai ES ėmėsi šios naujos priemonės.

Nors pati Komisija sankcijų įvesti negali, ji gali rekomenduoti Bendrijos narėms tai padaryti, per Europos Vadovų Tarybą, o tarp galimų sankcijų yra Lenkijos balsavimo teisės suspendavimas.

Po to B.Szydlo užsipuolė Nyderlandų komisarą, EK pirmininko pavaduotoją Fransą Timmermansą (Fransą Timermansą), kuris pranešė apie ES sprendimą pradėti stebėjimo procedūrą, išreikšdama abejonę dėl jo kvalifikacijos, kadangi Nyderlanduose nėra konstitucinio teismo.

„Komisijos vicepirmininkas (Timmermansas) neseniai gavo apdovanojimą iš (Lenkijos buvusio) prezidento (Bronislawo) Komorowskio (Bronislavo Komorovskio), galbūt todėl jis nejaučia simpatijų mums (naujajai vyriausybei)“, – pareiškė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių