Lenkijos prezidentas apkaltino ES melu

Lenkijos prezidentas apkaltino Europos Sąjungą (ES) dėl melo ir pripažino, kad esama ideologinių skirtumų dėl principų ir vertybių.

Andrzejus Duda pasirašė du įstatymus dėl teismų reformos tuoj po to, kai Europos Komisija (EK) skyrė tris mėnesius jų atsisakyti. Tačiau spręsti dabar turės visa bendrija, o ši skilo. Prancūzija ir Vokietija parėmė EK, bet Vengrija pažadėjo apginti Lenkiją nuo esą nematytos atakos prieš suverenitetą. O iš atvykusios Didžiosios Britanijos premjerės Varšuva sulaukė netikėto užtarimo.

Lenkijos prezidentas sankcijų nepaminėjo, bet jo gestas aiškus: pasirašyti du įstatymus tuoj po to, kai Europos Komisija perspėjo, kad tai aiški rizika dėl rimto pavojaus teisės viršenybei. A. Duda, priešingai, įžiūri ekstremalią demokratiją: teisėjai taps priklausomi nuo politikų, rinktų tautos.

„Jei kam atrodo, kad pažeidžiami demokratiniai principai, priešingai, ponios ir ponai! Mano nuomone, demokratija tik gilėja. Negalima leisti teisėjams spręsti dėl savęs pačių“, ­ – teigia A. Duda.

A. Duda sako, kad sprendimai pagaliau leis žmonėms atgauti pasitikėjimą teisėsauga. Vėliau interviu televizijai jis sugriežtino toną: apkaltino ES dėl melo bei dviveidystės apie Lenkijos reformas ir pagrasino, kad Briuselio diktato nepriims.

Plačiau apie tai – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilius

Vilius portretas
Ot maladec Lenkija, gerbiu

chi - juristas

chi - juristas portretas
Toks "vaizdelis", kad lenkai po truputį suka Didžiosios Britanijos keliu

Anonimas

Anonimas portretas
O jus ka, tikejotes kad pideru Eurokolchozas teisybe kada sake. MELAS VISUR ir VISADA. Salin liberastPIDERASINIS Eurokolchozo REZIMAS. ES - Europos Tautu kalejimas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių