Lenkijos prezidentas: nekartokime praeities klaidų, dėl kurių kilo pasaulinis karas

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda, kalbėdamas Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje (JTGA) Niujorke, įspėjo nekartoti praeities klaidų, dėl kurių kilo Antrasis pasaulinis karas.

Pasak A. Dudos, nepaisant žiaurios Antrojo pasaulinio karo pamokos ir nuo to laiko padarytos pažangos, pasaulis vis dar stebi etninį valymą ir genocidą, tuo metu valstybių sienos vis dar keičiamos jėga.

Nors Lenkijos vadovas neminėjo Rusijos, jis pareiškė, kad Lenkija remia Ukrainos ir Sakartvelo teritorinį vientisumą.

Kaip yra žinoma, 2014 metais Rusija aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį ir taip pat remia separatistus Rytų Ukrainoje. Rusija, be kita ko, laiko nuo Sakartvelo atsiskyrusius Abchazijos ir Pietų Osetijos regionus nepriklausomomis valstybėmis, bet de facto juos kontroliuoja.

Niujorke sakydamas kalbą A. Duda taip pat įspėjo dėl „pavojingų iliuzijų sudaryti paktus su agresoriumi kitų sąskaita ar siekiant ekonominės naudos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
nepradekim tai pati gudriausia ir pavoingiausia politechnologija kas stipresnis nes butent tas rykiavimas ir priveda prie karo geriau pamastykime ka daro tylus didelis 3 nes kai 2 pesasi 3 kaupia jegas ir laukia ir tai pati gudriasia ir pavoingiausia politechnologija i kuria nevalia uzmerkt akis o ivesti pasaulyne kontrole visu saliu po kelis atstovus ir tai bene vienintelis budas pazabot teroristus o nustacius ju dislokacija sunaikint nedaleidus globalkaro ir nekaltu zmoniu zuciu atsakingus teisti pasauliniam tribunole........

Anonimas

Anonimas portretas
Be reikalo Stalinas paliko Lenkija ir dar svetimu zemiu dadejo. Didesnio zveries ir shakalo kaip Lenkija pasaulyje NERA. Taip sake premjeras Cercilis 1939 metais Londone. Europai kas 100 metu reikia gauti galvon nuo Rusijos kitaip debilai negali. IV Reichas ruosiasi uzpulti Rusija.

Faktui ostlanderiui

Faktui ostlanderiui portretas
O kas iki tol su Hitleriu nebuvo pasirašes "sutarčiu"? O kas europoje ar už vandenyno bande sustabdyti ta Hitleri kur 1938 buvo "The Time" paskelbtas Man of the year:)? O kas ispanijoje prieš nacius kariavo nuo 36metu? O kas kariavo su Japonais 39metais? Visi čia save skaito naciu nugaletojais:) Ir lenkai ir rumunai vengrai parancuzai ir t.t. nugalejo rakom:)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių