Lenkijos prezidentas nori uždrausti tos pačios lyties asmenims įsivaikinti

Likus savaitei iki prezidento rinkimų antrojo turo, dabartinis Lenkijos vadovas Andrzejus Duda pareiškė sieksiąs Konstitucijos pataisų, kurios uždraustų tos pačios lyties asmenims įsivaikinti vaikus, informuoja naujienų agentūra dpa.

Įstatymo projektas parlamentui bus pristatytas pirmadienį.

Liberalių pažiūrų Varšuvos meras Rafalas Trzaskowskis, A. Dudos oponentas rinkimuose, taip pat nepritarė idėjai, kad tos pačios lyties asmenys galėtų įsivaikinti vaikus.

Tuo metu Lenkijos parlamentaras Krzysztofas Smiszekas LGBT teisių aktyvistas, sukritikavo prezidentą dėl tokių apribojimų. Pasak jo, parlamente pritrūks balsų Konstitucijos pakeitimams, kurie pateikti manipuliuojant žmonių baimėmis ir siekiant primityviu būdu mobilizuojant rinkėjus vaikantis balsų.

Naujausios apklausos rodo, kad A. Duda yra kitą savaitgalį įvyksiančių rinkimų favoritas ir gali laimėti surinkęs 50,9 proc. balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Suka, o ne šaunuolis kaip kažkas rašė!

Valentina

Valentina portretas
Saunuolis!

stebetojas

stebetojas portretas
A. Duda ne tik nori uzdrausti, bet ir uzdraus. Kad jis laimes prezidento rinkimus nereikia net abejoti, nes jo oponentas simpatizuoja tiems, kuriu morale su krikscioniska neturi nieko bendro. Nauseda sitam kontekste atrodo visiskai nesusitupejes pseudopolitikas be konkrecios nuomones, kuriam bet kokie "kitokie" gali diktuoti savo salygas.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių