Pereiti į pagrindinį turinį

Madridas: Iranas išlaisvino ispanę, sulaikytą nuo 2022 metų pabaigos

2023-02-26 13:23
DMN inf.

Iranas paleido ispanę, kuri šioje šalyje buvo laikoma nuo 2022 metų lapkričio, sekmadienį pranešė Ispanijos užsienio reikalų ministras.

Jose Manuelis Albaresas
Jose Manuelis Albaresas / Scanpix nuotr.

„Ji buvo išlaisvinta vakar, tačiau nenorėjome apie tai viešai skelbti, kol jos lėktuvas neišskrido iš Irano“, – sakė ministras Jose Manuelis Albaresas (Chosė Manuelis Albaresas).

„Man pavyko su ja pasikalbėti,.. ji jaučiasi gerai“, – teigė jis žurnalistams ir pridūrė, kad ji buvo pakeliui į šiaurės vakarų Ispaniją, iš kur yra kilusi.

Kai ispanė Ana Baneira buvo suimta, jai buvo 24 metai, tuo metu atskleidė Jungtinėse Valstijose įsikūrusi Žmogaus teisių aktyvistų naujienų agentūra (HRANA).

Irano valdžia niekada nepatvirtino jos sulaikymo aplinkybių, tačiau tai įvyko tuo metu, kai šalį sukrėtė protestai po kurdės iranietės Mahsos Amini, kuri buvo suimta už tai, kad įtariamai pažeidė griežtą moterų aprangos kodą, mirties.

Kitas Ispanijos pilietis, futbolo sirgalius Santiago Sanchezas Cogedoras (Santjagas Sančesas Kochedoras), laikomas suimtas nuo spalio mėnesio, kai buvo sulaikytas bandydamas vykti į Katarą, kur vyko Pasaulio futbolo čempionatas.

„Šiandien laiminga diena, bet mūsų laimė bus visiška, kai bus išlaisvintas ir Santjagas“, – sakė J. M. Albaresas ir pridūrė, kad nenustos dėti pastangų, jog jis būtų paleistas.

Redaktorius Deividas Kubikis

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų