Mandagumo gestas: Kinija netaikys didesnių muitų JAV kiaulienai ir sojos pupelėms

Kai kurių JAV žemės ūkio produktų, tarp jų – kiaulienos ir sojos pupelių, importui nebus taikomi padidinti muitų tarifai, paskelbė valstybinė Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“.

„Valstybės tarybos rinkliavų ir muitų komisija netaikys papildomų muitų kai kuriems JAV žemės ūkio produktams, kaip sojos pupelės ir kiauliena“, – pranešė „Xinhua“, remdamasi šaltiniais.

Tai yra dar vienas mandagumo gestas dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų prekybos kare.

Trečiadienį Donaldas Trumpas paskelbė dviem savaitėms, nuo spalio 1 iki spalio 15 d., atidedantis muitų tarifų didinimą 250 mlrd. dolerių vertės kiniškoms prekėms. Taip JAV prezidentas atsakė į Pekino sprendimą laikinai nedidinti muitų 16 kategorijų amerikietiškų prekių.

D. Trumpas ne kartą kaltino Pekiną atsitraukiant nuo pažadų įsigyti daugiau JAV žemės ūkio produkcijos ir taip sumažinti didžiulį Jungtinių Valstijų prekybos deficitą su Kinija.

Prekybos karas tarp dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų prasidėjo pernai. Jungtinės Valstijos kaltino Pekiną verčiant Jungtinių Valstijų bendroves, veikiančias Kinijoje, dalytis technologijomis su vietiniais partneriais ir perduoti intelektinės nuosavybės paslaptis.

Pati Kinija tai neigia. D. Trumpo administracijos pareigūnai taip pat prieštarauja Kinijos keliamiems prekybos barjerams, kaip valstybinėms subsidijoms, reguliavimui, verslo licencijavimo procedūroms, prekių standartų priežiūrai ir kitoms praktikoms, kurios, esą užveria Kinijos rinką užsienio įmonėms arba suteikia vietos įmonėms nesąžiningą pranašumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių