Maskva: birželį arba liepą Rusijoje lankysis Afrikos lyderių delegacija

  • Teksto dydis:

Rusija ketvirtadienį paskelbė, kad kitą mėnesį arba liepos pradžioje Maskvoje lankysis Afrikos lyderių delegacija pagal Pietų Afrikos Respublikos prezidento Cyrilo Ramaphosos (Sirilo Ramafosos) paskelbtą taikos iniciatyvą karui Ukrainoje užbaigti.

C. Ramaphosa antradienį sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis sutiko priimti šešių narių misiją Maskvoje ir Kyjive.

„Atsižvelgdami į prezidento Ramaphosos pageidavimus, kalbame apie vizitą birželio viduryje, pabaigoje arba liepos pradžioje“, – sakė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

S. Lavrovas kalbėjo spaudos konferencijoje su savo kolega iš Ugandos Jeje Odongo (Džedže Odongu). Uganda yra viena iš iniciatyvoje dalyvaujančių šalių.

C. Ramaphosos delegacijoje dalyvaus Zambijos, Senegalo, Kongo Respublikos, Ugandos, Egipto ir PAR vadovai. 

„Prezidentas (V. Putinas) visada pasirengęs kalbėtis su visais mūsų partneriais, kurie nuoširdžiai suinteresuoti stabilumu pasaulyje“, – sakė S. Lavrovas.

Jis pridūrė, kad Rusija lauks delegacijos pateiktų konkrečių iniciatyvų.

C. Ramaphosa nenurodė konkretaus vizito laiko ar kitų detalių, tik pasakė, kad karas yra pražūtingas, o Afrika dėl jo taip pat labai kenčia.

Afrikos šalys smarkiai nukentėjo dėl kylančių grūdų kainų ir poveikio pasaulinei prekybai.

Šis pranešimas buvo paskelbtas netrukus po to, kai C. Ramaphosa pareiškė, kad Pietų Afrika susidūrė su, anot jo, nepaprastu spaudimu pasirinkti pusę, Jungtinėms Valstijoms apkaltinus Pretoriją slapta tiekus ginklus Rusijai, nors tai prieštarautų jos deklaruojamam neutralumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vienas toks

Vienas toks portretas
Šnekėjo autobuse mobiliu telefonu nuo Kauno iki Klaipėdos be sustojimo. Kadangi tai naktinis autobusas, nei islipti, nei kažką tokiam pasakyti, tai apkaltina rasinę diskriminaciją

cha,

cha, portretas
cha, tik tokie svečiai ir beliko..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių