Maskva: Rusija išlieka pasiruošusi bendradarbiauti su ES

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų viceministras Aleksandras Gruška pirmadienį pareiškė, kad jo šalies pozicija Europos Sąjungos atžvilgiu po praeitą savaitę įvykusių Europos Parlamento rinkimų nepakito ir kad Maskva tebėra pasiruošusi dialogui.

„Mūsų pozicija ES atžvilgiu nesikeičia; esame pasiruošę bendradarbiauti, plėtoti dialogą, tačiau lygiateisiais pagrindais“, – žurnalistams sakė A. Gruška.

Viceministras pridūrė, kad ES rinkimų baigtis ir kraštutinių dešiniųjų bei nacionalistinių jėgų sustiprėjimas atspindi visuomenės lūkesčius.

„Suprantama, kad kintant pasaulinei aplinkai ir susiklosčius dabartinei padėčiai Europos Sąjungoje šie rinkimai atspindi žmonių, kurie nori pokyčių, pageidavimus ir lūkesčius. Kiek šie lūkesčiai bus įgyvendinti Europos Parlamento ir ES veiksmais – itin sudėtingas klausimas, į kurį šiandien niekas negali atsakyti“, – sakė jis.

„Kita vertus, negalima nepastebėti, kad politinių jėgų konfigūracija šiek tiek pakito – kad didesnę įtaką darys partijos, kurias buvo įprasta priskirti prie opozicininių“, – nurodė A. Gruška.


Šiame straipsnyje: Aleksandras GruškaESRusijaEP

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių