Pereiti į pagrindinį turinį

Maskvoje – tūkstantinė demonstracija prieš Maidaną

2015-02-21 16:38
AFP-BNS inf.

Tūkstančiai Kremliaus politikos šalininkų šeštadienį atėjo į demonstraciją Maskvos centre.

Tūkstančiai Kremliaus politikos šalininkų šeštadienį atėjo į demonstraciją Maskvos centre išreikšti savo siekį, kad Rusijoje nepasikartotų spalvotomis revoliucijomis vadinamų įvykių, kaip buvo Ukrainoje.

Judėjimas „Anti Maidan“ šia demonstracija pažymi prieš metus buvusius įvykius, kai į ukrainiečius, palaikiusius savo šalies vystymosi Vakarų kryptį ir protestavusius Kijeve centre prieš tuometinę valdžią pasipylė kulkos; šie protestai vadinami Maidano protestais.

„Ukrainos pavyzdys mus daug ko išmokė, mes neleisime, kad mūsų šalyje kiltų Maidanas!“ – skelbė akcijos rengėjai prieš mitingą savo prezidentui Vladimirui Putinui palaikyti.

„Putinizmas amžiams“ – tokį plakatą laikė pagyvenusi moteris. Kazokų eisena nešė kitokį plakatą: „Maidanas yra liga. Mes ją išgydysime“.

Po Kijevo sukilimo pernai vasarį Kremliaus remtas prezidentas Viktoras Janukovyčius buvo nuverstas, po to Rusija aneksavo Krymą ir lig šiol palaiko separatistų sukilimą Ukrainos rytuose.

Pasak Maskvos policijos, akcijoje prieš Maidaną šį šeštadienį dalyvavo apie 35 tūkst. žmonių.

Eisenos dalyviai, kai kurie uniformuoti, nešėsi Rusijos valstybines vėliavas, daugelis pasipuošę vadinamosiomis Georgijaus juostelėmis.

„Jankiai eikite namo ir pasiimkite Maidaną su savimi“, – skelbė vienas kelių žmonių nešamas plakatas.

Prie metus įsteigtas judėjimas „Anti Maidan“ apima įvairias grupes – baikerius, kazokus, sportininkus, karų Afganistane ir Čečėnijoje veteranus; kai kurie jų kovėsi separatistų pusėje Ukrainoje.

Pasak vieno šio judėjimo lyderių, Nikolajaus Starikovo, ši eisena yra pirmoji didesnė akcija, kuria siekiama atgrasinti vakarietiškų pažiūrų opoziciją nuo perversmo Rusijoje.

Valstybės kontroliuojama Rusijos televizija plačiai nušvietė šią akciją bei kitus panašius renginius kituose Rusijos miestuose, taip pat ir Simferopolyje Kryme.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų