Meile muzikai garsėjantis popiežius apsilankė įrašų parduotuvėje Romoje

Meile klasikinei muzikai garsėjantis popiežius Pranciškus netikėtai apsilankė vienoje Romos muzikos įrašų parduotuvėje, kad palaimintų jos patalpas, ir gavo dovanų vinilinių plokštelių.

85 metų pontifikas antradienio vakarą įsmuko į priešais Panteoną esančią neseniai renovuotą įrašų parduotuvę „Stereosaund“, kad suteiktų jai palaiminimą.

Argentinoje gimęs pontifikas, anksčiau kalbėjęs apie muzikos galią, šioje nedidelėje vienai šeimai priklausančioje parduotuvėje lankosi jau kelis dešimtmečius – dar nuo laikų, kai nebuvo popiežius.

Po antradienio apsilankymo iš parduotuvės jis išėjo su dovana – 33 vinilinėmis klasikinės muzikos įrašų plokštelėmis, pranešė „Vatican News“.

„Tai buvo trumpas apsilankymas, didis, puikus, žmogiškas, nuostabus! Neturiu kitų žodžių“, – naujienų agentūrai AFP sakė Tiziana Esposito (Ticijana Espozito), parduotuvės savininkės Letizia Giostra (Leticijos Džostros) dukra.

„Jis užeidavo būdamas vyskupas, arkivyskupas ir kardinolas, kad nusipirktų klasikinės muzikos plokštelių sau ir dovanoms, – pasakojo moteris. – Jam labai patinka muzika, opera, vokalas. Ypač jam patinka Wagneris (Vagneris); jis žino, kas jam patinka“.

Būdamas ištikimas savo šaknims popiežius taip pat yra „didis tango mylėtojas“, sakė ji ir pavadino Pranciškų „ypatingu žmogumi“.

T. Esposito patvirtino, kad per popiežiaus apsilankymą parduotuvėje, trukusį maždaug 20 minučių, popiežiui padovanojo plokštelių rinkinį.

Kol pontifikas buvo parduotuvėje, kurios sienos išdažytos baltai ir kurioje galima rasti daugybę kompaktinių bei vinilinių plokštelių su įvairiausia muzika -  nuo klasikinės iki grupės „The Beatles“ dainų – gatvėje susirinko nedidelė grupelė žmonių.

Tačiau iš parduotuvės išėjęs popiežius nieko nekomentuodamas sėdo į baltą automobilį „Fiat 500L“ ir buvo išvežtas.

Popiežius Pranciškus garsėja savo nenuspėjamumu ir paprastu gyvenimo būdu.

Vatikane jis gyvena kukliuose Šv. Martos svečių namų kambariuose, pats nešioja savo lagaminą ir pats renka numerius skambindamas telefonu.

2015 metais, praėjus dvejiems metams, kai buvo išrinktas 1,3 milijardo pasaulio katalikų vadovu, jis užėjo į optiką Romos centre įsigyti naujų akinių.

Kitais metais jis užėjo į dar vieną parduotuvę nusipirkti ortopedinių batų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių