Pereiti į pagrindinį turinį

Meksikos šiaurėje aptikti 23 nužudytų žmonių lavonai

2012-05-05 13:54
Meksikos šiaurėje aptikti 23 nužudytų žmonių lavonai
Meksikos šiaurėje aptikti 23 nužudytų žmonių lavonai / Scanpix nuotr.

Nuevo Laredo mieste Meksikos šiaurėje viename furgone aptikti 23 lavonai, iš kurių 14-kai nukirstos galvos, o likusieji devyni pakarti po tiltu, pranešė šeštadienį vietinė žiniasklaida.

Pasak teisėsaugininkų, pakartieji priklausė vienai nusikalstamai grupuotei; tad policija spėja, jog šios penktadienį vykusios žudynės susijusios su narkotikų kartelių karu.

Prie sienos su Jungtinėmis Valstijomis esanti Tamaulipaso valstija, kurioje yra ir Nuevo Laredas, garsėja narkotikų verslo kartelių veikla.

Šis žiaurus nusikaltimas surengtas likus mažiau kaip dviem mėnesiams iki Meksikos prezidento rinkimų ir visai prieš pat savaitgalio debatus tarp pirmaujančių kandidatų; manoma, kad debatuose svarbiausia tema bus saugumo politika.

Nuevo Laredo, esančio kitoje pusėje sienos nuo JAV Teksaso miesto Laredo, vairuotojus apėmė siaubas, kai jie pamatė po tiltu kybančius kruvinus keturių moterų ir penkių vyrų kūnus - toks buvo vienos narkotikų gaujos perspėjimas.

Pasak BBC, prie pakartųjų paliktas laiškas, kuriame nurodoma, jog aukos priklausė Įlankos karteliui, ir juos nužudė kartelio „Zetas“ nariai.

Policija aptiko 14 begalvių lavonų, sugrūstų į nedidelį furgoną, paliktą priešais Muitinių agentų asociacijos pastatą vienoje pagrindinių miesto gatvių, o 14 galvų - šaltkrepšiuose priešais meriją.

Toks žiaurumas neįprastas net Nuevo Laredui, turinčiam beveik 400 tūkst. gyventojų ir ne kartą patyrusiam siaubingų vaizdų per penkerių su puse metų narkotikų kartelių karus.

Minėtas vietas netrukus apsupo saugumo pajėgos ir kariai.

Nuevo Larede vyksta karas tarp narkotikų kartelio „Zetas“, kurį dešimtajame dešimtmetyje įkūrė buvę Meksikos elitiniai kariai, bei jų buvusių darbdavių - Įlankos kartelio, siejamo su karteliu „Sinaloa“, kuriam vadovauja iš šalies pabėgęs milijardierius Joaquinas „El Chapo“ Guzmanas.

Per Nuevo Laredą eina vienas pagrindinių narkotikų kontrabandos į JAV kelių, kuriuo į šiaurę, daugiausia iš Monterėjaus, gabenama apie 40 proc. narkotikų srauto.

Praėjusį mėnesį šiame mieste rasti sukapoti 14 vyrų kūnai, palikti furgone netoli Nuevo Laredo merijos. Keliomis dienomis vėliau prie policijos štabo buvo susprogdintas automobilis.

Nuo 2006 metų gruodžio, kai tuomet prezidento kadenciją pradėjęs Felipe Calderonas paskelbė karą organizuotoms nusikaltėlių grupuotėms, žuvo daugiau kaip 50 tūkst. žmonių - dauguma per narkotikų kartelių susirėmimus.

Tarp žuvusiųjų yra ir žurnalistų. Ketvirtadienį Verakruso valstijoje saugumo pajėgos aptiko dviejų dingusių fotografų ir dar dviejų asmenų sukapotus kūnus.

Fotografai Gabrielis Huge ir jo sūnėnas Guillermo Lunase buvo laidojami Verakruse penktadienį. Tą pačią dieną žurnalistai keliuose Meksikos miestuose surengė demonstracijas ir reikalavo užtikrinti reporterių saugumą ir nubausti žudikus.

Keturi pirmaujantys kandidatai į prezidento postą susirems sekmadienį debatuose prieš liepos 1 dieną vyksiančius rinkimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų