A. Merkel nenori „Nord Stream“ sieti su A. Navalno atveju

Vokietijos kanclerė Angela Merkel nenori sieti diskusijų dėl naujų sankcijų Rusijai su ginču dėl „Nord Stream 2“ dujotiekio.

Spaudos konferencijoje su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ji penktadienį sakė, kad sankcijos asmenims dėl Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkalinimo gali būti išplėstos. Tačiau Vokietijos pozicija dėl „Nord Stream 2“ esą kol kas nesikeičia.

Kartu kanclerė pabrėžė, kad, nepaisant nuomonių skirtumo dėl A. Navalno, dialogas su Rusija neturėtų būti nutrauktas. „Nepaisant visų skirtumų (...), vis tiek strategiškai svarbu tęsti pokalbius su Rusija daugeliu geostrateginių klausimų“, - kalbėjo ji.

E. Macronas pareikalavo glaudžiai derinti veiksmus tarp Vokietijos ir Prancūzijos dėl „Nord Stream 2“.

Dujotiekis tarp Rusijos ir Vokietijos yra beveik baigtas tiesti. Prancūzija, kaip ir daugelis kitų Europos valstybių, kritiškai vertina projektą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Laikas atnaujinti Molotovo- Ribentropo paktą ir užčiaupti tas žviegiančias žiurkes...vokiečiai tai moka...

Da Luna

Da Luna portretas
kas tam pranzuzui netiko juk yra suinteresotas fokusas tarpe vokietijos ir rusijos, juk ar mes nežinome kad vokietčiai seniai ten sėdi dar garbačiovo laiku, juk tas buves vikietijos kanclieris šlioderis ėjo pareigas bet kada buvo nerinktas į tas pareigas juk atėjo gyvibingoji ponia merkel iš demokratinės tada buvusios vokietijos juk ir ėjo mokėsi maskvos lomonosovo univerė, senu laiku o po susivėjimo sienos nuvertimo po garbačiovo denastijos atėjo galas ir buvo sudaryta viena vokietijos žeme ober oderis berlinas tapo sena sostynė, ir nuo tokiu laiku vokietija yra paklusni rusijos fokusams ,ir ten dirba vokietijos ponai perėjo ir toliau minko prota, visom pusem padėk. ir karo pramonė o kaip yra vokiečiu rupinama visa emunicija pilnoj padėti, juk piniga labai mėgsta merkel gudri boba antra ledi anglu tečer, monipoljuoja visa frontu pirmin, žodžiu galima būtų rašyti dydeli straipsni apie vokiečiu draugystę man teko tarnauti ten buvusios rusijos doktrinos plane veimare buhenvaldas teko ger

Šaunuolė

Šaunuolė portretas
Ji žino,kad verslas vvokietijai svarbiausia
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių