A. Merkel ragina vakcinas nuo COVID-19 skirstyti teisingai

Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį paragino teisingai skirstyti pasaulyje vakcinas nuo COVID-19 ir įspėjo, kad šalys, paliktos nuošalyje dėl gyvybes gelbstinčių skiepų, to ilgai nepamirš.

„Pinigai yra vienas dalykas, bet kitas dalykas stygiaus metu yra vakcinos prieinamumas. Čia kalbama apie teisingą skirstymą, o ne apie pinigus“, – per virtualų Davoso pasaulio ekonomikos forumą sakė kanclerė.

Ji pabrėžė, kad šiuo metu vakcinavimas yra vienintelis kelias iš koronaviruso pandemijos.

Pasak A. Merkel, sąžiningas vakcinos paskirstymas taip pat padės užmegzti naujas partnerystes ir ryšius tarp valstybių.

Pasaulio šalims grumiantis dėl skiepų, kai kurios valstybės, ypač besivystančiajame pasaulyje, užsakydamos vakcinas vis labiau turi atsižvelgti į diplomatines ir logistines aplinkybes.

Išsivysčiusios šalys kol kas yra patvirtinusios tik Vakarų gamintojų „Moderna“, „AstraZeneca“ ir „Pfizer“ su „BioNTech“ vakcinas, o daugelis besivystančių šalių domisi Kinijos „Sinopharm“ vakcina ar rusiškais skiepais „Sputnik V“.

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidentas Cyrilas Ramaphosa (Sirilas Ramafosa) antradienį užsipuolė „vakcinų nacionalizmą“ ir apkaltino turtingąsias šalis masiškai superkant ir kaupiant vakcinas, tuo pačiu kenkiant kitiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių