Minskas: JAV tankų dislokavimas Lietuvoje didina karinę grėsmę Baltarusijai

JAV tankų dislokavimas Lietuvoje, netoli sienos su Baltarusija, padidino karinę grėsmę Baltarusijai, antradienį pareiškė šios šalies gynybos ministras Andrejus Ravkovas.

„Suprantama, nekalbame apie agresiją ir tai nėra tiesioginė karinė grėsmė. Tačiau akivaizdu, kad karinė grėsmė šaliai auga“, – sakė A. Ravkovas Barysavo mieste, komentuodamas JAV tankų dislokavimą Lietuvoje.

Pasak ministro, per pastaruosius trejus metus neplaninių patikrinimų Baltarusijos ginkluotosiose pajėgose skaičius išaugo du kartus. 

„Per pastaruosius trejus metus daugiau nei 20 proc. padidinome operatyvinių ir karinio parengimo pratybų intensyvumą ir padvigubinome neplaninių patikrinimų, kai pajėgos siunčiamos prie sienos, skaičių“, – sakė A. Ravkovas, kurį cituoja valstybinė naujienų agentūra „BelTa“.

Rugsėjo pabaigoje Lietuvos gynybos ministerija pranešė, kad artimiausiu metu į šalį pusmečiui atvyks apie 500 JAV sausumos pajėgų karių, 30 tankų „Abrams“, 25 pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ ir 70 ratinių transporto priemonių.

Spalio 21-ąją į Lietuvą atvyko Jungtinių Valstijų bataliono sunkiosios technikos pirmoji partija. Traukiniais į Pabradės poligoną atvežti aštuoni tankai „Abrams“ ir 21 pėstininkų kovos mašina „Bradley“, BNS sakė kariuomenės atstovas majoras Gintautas Ciunis.

Lietuvos krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis praėjusį mėnesį sakė, kad Vakarai nekelia grėsmės Baltarusijai ir kad Lietuva yra suinteresuota Minsko nepriklausomybės nuo Rusijos išsaugojimu.

Pasak jo, NATO pajėgų, kaip ir JAV rotacijos Baltijos jūros regione yra įprasta praktika, ypač po 2014 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Naiviai tikiuosi

Naiviai tikiuosi portretas
Kad išgirtieji Ambramsai pasiteisins ir sugebės nukalti bent po 50 rusiškų tankų.

Mstematika

Mstematika portretas
Europineje rusijos dalyje dislokuota 1500vnt. Paruoštų tankų. Rytu Europoje JAV dislokuoja 300 tankų. Kur problemos reposnyje? Eukit acto lakti ir putanos Putlerio garbinti. :D

Balamutas

Balamutas portretas
Čia tam, kuris save įvardina kaip Anonimas, ar Anonistas. Paskubėk. Griebk čiumodaną, varyk į vokzalą, čiuožk į rossijų, kol dar jos milijardas kinų neokupavo.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių