Moon Jae-inas pažadėjo būti „visų pietų korėjiečių prezidentu“

  • Teksto dydis:

Kairiųjų pažiūrų teisininkas Moon Jae-inas (Mun Džejinas), laimintis prezidento rinkimus Pietų Korėjoje, pažadėjo būti visų šalies žmonių prezidentu.

„Aš būsiu prezidentas visiems pietų korėjiečiams“, – pareiškė jis džiaugsmingai miniai Seule Guangvamuno aikštėje, kurioje žmonės jau daug mėnesių rinkdavosi reikalauti ankstesnės prezidentės Park Geun-hye (Pak Gjunhė) atstatydinimo dėl milžiniško korupcijos skandalo.

Balsavusiųjų apklausa parodė, kad Demokratų partijos kandidatas Moon jae-inas pelnė 41,4 proc. balsų ir artimiausią varžovą lenkia 18 proc.

Nuo jo smarkiai atsiliko konservatyviųjų pažiūrų Hong Joon-pyo (Hong Džunpjo), gavęs apie 23,3 proc. balsų, o už trečioje vietoje likusį centristą Ahn Cheol-soo (An Čolsu) balsavo 21,8 proc. rinkėjų.

„Didžiulė pergalė tenka tiems puikiems žmonėms, kurie liko su manimi kurti teisingumo šalį..., kurioje vyraus taisyklės ir sveikas protas“, – sakė Moon jae-inas.

Pietų Korėją yra ištikusi politinė sumaištis dėl skandalo aplink Park Geun-hye, kuri šiuo metu yra areštinėje ir laukia teismo. Tuo tarpo Moon jaei-inas žada būti „sanglaudos prezidentu“, taip pat rūpintis ir tais, kurie jo nepalaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių