Pereiti į pagrindinį turinį

Motina pagrobė dukrą ir išsivežė į Rusiją

2009-03-22 20:11
Motina pagrobė dukrą ir išsivežė į Rusiją
Motina pagrobė dukrą ir išsivežė į Rusiją / AFP nuotr

Prancūzijoje pagrobtos trejų metų mergaitės Lizos ieško šalies specialiosios tarnybos. Manoma, kad ji buvo išvežta motinos į Rusiją.

Rusijos teisėsaugos institucijos užtikrino, kad imsis visų priemonių ieškant mergaitės, jeigu gaus atitinkamą prancūzų policijos paklausimą. Dėl Rusijos pilietės ir jos vyro prancūzo dukters jau buvo kilę problemų. Manoma, kad tėvas mergaitę taip pat buvo išvežęs iš Rusijos be motinos sutikimo ar žinios.

Kaip išsispręs teisinis ginčas dėl mergaitės nuspėti labai sunku. Mat abiejų šalių įstatymai ją gali traktuoti skirtingai. Pagal Rusijos įstatymus, nepripažįstama, kad vaikas pagrobtas, jeigu tai nenaudodamas smurto ir nedalyvaujant pašaliniams asmenims jį išsivežė vienas tėvų.

Maskvoje gimusią Lizą, kurios tėvas prancūzas Jeanas-Michelis Andre, motina rusė Irina Belenkaja išsivežė iš Prancūzijos į Rusiją 2007 m. po skyrybų. Tačiau pernai rudenį J-M.Andre ją parsivežė į Prancūziją. Per teismą jis gavo teisę globoti vaiką. Dabar vyras siekia, kad būtų išduotas tarptautinis orderis sulaikyti Lizos motiną, pagal kaltinimą mergaitės pagrobimu.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų