Pereiti į pagrindinį turinį

NATO kovinę grupę Vengrijoje sudarys penkių šalių kariškiai

2022-03-24 19:49

NATO kovinę grupę Vengrijoje sudarys JAV, Italijos, Turkijos, Kroatijos ir Juodkalnijos kariškiai.

Viktoras Orbanas
Viktoras Orbanas / Reuters nuotr.

Tai ketvirtadienį po Aljanso viršūnių susitikimo pranešė Vengrijos premjeras Viktoras Orbánas ir užsienio reikalų ministras Péteris Szijjártó.

„Atvyks turkų, italų, kroatų, taip pat amerikiečių“, - sakė Vengrijos vyriausybės vadovas vaizdo kreipimesi, kurį jis paskelbė savo „Facebook“ paskyroje. Savo ruožtu užsienio reikalų ministras pridūrė, kad atsiųsti savo kariškių į Vengriją sutiko penkios šalys: JAV, Italija, Turkija, Kroatija ir Juodkalnija.

NATO lyderiai viršūnių susitikime Briuselyje nusprendė sudaryti tarptautines kovines grupes Ukrainos kaimynėse – Bulgarijoje, Rumunijoje, Slovakijoje ir Vengrijoje, kad sustiprintų rytinį Aljanso sparną.  

„Kartu su Vengrijos ginkluotosiomis pajėgomis jos užtikrins taiką ir saugumą Vengrijai ir vengrų tautai“, - pabrėžė V. Orbánas.

P. Szijjártó, taip pat paskelbęs vaizdo įrašą feisbuke, pažymėjo, kad į Rytų Europą bus nusiųsta „keli tūkstančiai NATO šalių kariškių“. Vengrijoje jie bus dislokuoti nacionalinių ginkluotųjų pajėgų bazėse, taip pat ir rytinėje šalies dalyje.

 

Daugiau naujienų