NATO vadovas rengia skubias derybas dėl sprogimo Lenkijoje

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas trečiadienį surengs skubias derybas su Aljanso ambasadoriais dėl Lenkijoje įvykusio sprogimo, antradienį pranešė jo atstovė spaudai.

„Trečiadienį generalinis sekretorius pirmininkaus skubiam NATO ambasadorių susitikimui, kuriame bus aptartas šis tragiškas incidentas“, – sakė NATO atstovė spaudai Oana Lungescu (Oana Lungesku).

Lenkijos vyriausybės atstovas antradienio vakarą patvirtino, kad šalyje prie Ukrainos sienos įvyko sprogimas, ir nurodė, kad didinamas karinės parengties lygis.

Toks sprendimas priimtas pasirodžius pranešimams, kad šios NATO narės teritorijoje nukrito Rusijos raketų, o tai gali būti didelė karo Ukrainoje eskalacija.

„Hrubiešuvo apskrityje įvyko sprogimas, per kurį žuvo du Lenkijos piliečiai. Šiuo metu mūsų tarnybos yra įvykio vietoje ir aiškinasi situaciją“, – per spaudos konferenciją po Nacionalinio saugumo tarybos posėdžio sakė vyriausybės atstovas Piotras Muelleris (Piotras Miuleris).

Jį cituoja Lenkijos radijas.

„Atsižvelgiant į susidariusią situaciją, buvo įgyvendintos tokioje situacijoje numatytos procedūros, įskaitant, be kita ko, ką tik priimtą sprendimą padidinti tam tikrų kovinių, karinių dalinių Lenkijoje parengtį ir mūsų šalyje esančių uniformuotų tarnybų dalinių kovinę parengtį“, – sakė vyriausybės atstovas.

„Kartu nusprendėme imtis procedūrų, kad patikrintume, ar yra pagrindas aktyvuoti NATO sutarties 4-e straipsnyje numatytas sąlygas“, – nurodė P. Muelleris.

Šiaurės Atlanto sutarties 4-asis straipsnis numato, kad „šalys tarpusavyje konsultuosis, jeigu bet kurios iš jų nuomone, kiltų grėsmė bet kurios šalies teritoriniam vientisumui, politinei nepriklausomybei ar saugumui“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia puikus

Čia puikus portretas
Momentas ruzzijai pasitikrinti , ką NATAI veiktų, kaip reaguotu , kas pakiltų, kas atplauktu ir t.t. Ruzzkiai dabar tikrai studijuoja reakciją!

O ar jau išsiaiškino kas

O ar jau išsiaiškino kas  portretas
rusu dujotieki su h ujarino?

to tai kad ...

to tai kad ... portretas
Nesvarbu, jei ne tavosios agresija,nereiktų numušinėti jokių raketų.Tamsuoli,persišviesk,ar liko dar smegenų.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių