Pereiti į pagrindinį turinį

Naujoji Estijos diplomatijos vadovė pirmiausia apsilankys Briuselyje

2015-07-16 15:56
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Naujoji Estijos diplomatijos vadovė Marina Kaljurand sako, kad plataus pagrindo užsienio politiką laiko efektyvia, o savo ilgametę karjerą diplomatinėje tarnyboje - svarbiu privalumu.

„Leiskite pakartoti, kad nė vienas užsienio reikalų ministras neturi savo užsienio politikos. Yra Estijos Respublikos užsienio politika, o tai reiškia, kad aš tęsiu tai, kas buvo daroma iki šiol“, – sakė M.Kaljurand interviu laikraščiui „Postimees“, atsakydama į klausimą, kurioms užsienio politikos sritims ji ketina skirti daugiausiai dėmesio.

„Aš tikiu bendradarbiavimu ir įtrauktimi. Tikiu, kad Estija gali sėkmingai vykdyti užsienio politiką, kai įtraukiama kuo daugiau žmonių, kurie turi ką pasakyti arba padaryti užsienio politikoje, arba eidami savo pareigas, arba būdami labai geri ekspertai. Tikiu, kad plataus pagrindo užsienio politika gali būti efektyvi“, – kalbėjo M.Kaljurand.

Pirmojo užsienio vizito naujoji ministrė ketina vykti į Briuselį.

„Taip, aš žinau, kad pirmoji mano užsienio kelionė bus į Briuselį, kur liepos 20 dieną, pirmadienį, vyks užsienio reikalų tarybos susitikimas. Tai bus gera galimybė susipažinti su savo kolegomis iš Europos Sąjungos“, – sakė ji.

M.Kaljurand taip pat sakė, kad tikisi susitikti su savo kolega iš Rusijos Sergejumi Lavrovu.

„Santykiai su Rusija yra dalis Estijos užsienio politikos, santykiai su Rusija yra dalis Europos Sąjungos ir NATO užsienio politikos dalis. Juos reikia vertinti bendrai ir aš tikiuosi, kad galėsiu susitikti su Rusijos kolega ir aptarti šiuos klausimus“, – kalbėjo ministrė.

Tarp svarbiausių problemų santykiuose su Rusija M.Kaljurand paminėjo Estijos vidaus reikalų ministerijos vidaus saugumo tarnybos pareigūno Estono Kohvero, kuris laukia teismo Rusijoje dėl kaltinimų šnipinėjimu ir nelegaliu sienos perėjimu, suėmimą.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų