Naujojo Latvijos Seimo deputatams prezidentas primena, kad mandatas – didelė garbė

  • Teksto dydis:

Rinkėjų suteiktas mandatas - tai ne tik didelė garbė, bet ir atsakomybė už kiekvieną sprendimą ir poelgį, už kiekvieną balsavimą ir žodį, pareiškė Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis, antradienį kalbėdamas pirmajame naujo Seimo posėdyje.

Valstybės vadovas priminė, kad iškart po rinkimų susitikęs su į Seimą patekusių partijų lyderiais jis nurodė aiškią kryptį - susitarti dėl koalicijos ir vyriausybės, kad jau viename pirmųjų parlamento posėdžių būtų galima patvirtinti naują ministrų kabinetą.

„Tai buvo nelengva užduotis, tačiau ji atlikta“, - konstatavo A.Bėrzinis.

Jis pabrėžė, kad vienas pirmųjų neatidėliotinų uždavinių naujajam Seimui bus kitų metų biudžeto priėmimas.

„Kaip ir ankstesniais metais, šįmet taip pat laukia aštrios diskusijos, kurioms įtakos turi ne tik aktualūs klausimai Latvijoje, bet ir įvykiai užsienyje“, - sakė A.Bėrzinis.

„Saugumo klausimas tapo svarbiausiu, ir tai lemia prioritetinių uždavinių perskirstymą. Tuo pat metu reikia suprasti, kad be kokybiško švietimo ir prieinamos sveikatos apsaugos čia, Latvijoje, neįmanoma sukurti žmogaus verto gyvenimo. Užtikrinti tai - valstybės užduotis, Jums ją patikėjo rinkėjai“, - sakė prezidentas.

A.Bėrzinis priminė, kad pirmąjį kitų metų pusmetį Latvija pirmininkaus Europos Sąjungos Tarybai. „Be abejo, ES stovi prie reikšmingų permainų slenksčio, nes reikia ieškoti naujų sprendimų ne tik tam, kaip atkurti savo konkurencingumą pasaulyje, bet ir kaip spręsti vidaus problemas. O jų yra nemažai“, - pabrėžė jis.

A.Bėrzinis pridūrė, kad energetikos srityje labai svarbus yra būsimas Latvijos dujų rinkos liberalizavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių