Naujovė – robotai paštininkai: ar pasaulis pasiruošęs ateičiai?

Robotai pamažu skinasi kelią visose srityse. Viename Vokietijos miestų juos norima išnaudoti paštui gabenti. Tiesa, pirmiausia, tarp valstybės institucijų.

Nedidelio Vokietijos miestelio gatvėmis rieda robotas. Jis tarp institucijų vežioja laiškus.

„Robotas turi daug jutiklių. Stengiamės įvertinti, ar galime judėti tam tikrose vietovėse, pavyzdžiui, pėsčiųjų ir dviračių takais“, – pasakojo projekto vadybininkas Sebastianas Zugas.

Tam buvo įrengti lazeriniai skeneriai, vaizdo kamera ir palydovinė sistema. Roboto vertė siekia dešimtis tūkstančių eurų. Tikimasi, kad robotas vieną dieną galės keliauti savarankiškai ir išmokti susidoroti su įvairiomis kliūtimis.

Šiek tiek bijau naujųjų technologijų. Man tai nepatinka.

„Pastebėjau, kad kai paliekame rotušę, jis veikia gerai, tačiau rotušėje su liftu, koridoriuose, kai aplink stovi baldai arba piliečiai biure, kai durys neatsidaro dėl paprastų darbo laiko taisyklių, tada kyla problemos. Dar yra daug ką tobulinti“, – teigė miesto meras Dirkas Thomasas.

Aišku viena – šis robotas niekada nevažiuos keliu, tačiau pėsčiųjų takais jam riedėti sekasi puikiai. Ką apie robotą paštininką mano vietiniai?

„Tai sumažina krūvį darbuotojams. Iš esmės, ar tai būtų dronai, ar robotai, tai gali būti labai naudinga, ypač vyresnio amžiaus žmonėms“, – įsitikinęs vyras.

„Tiesą sakant, šiek tiek bijau naujųjų technologijų. Man tai nepatinka“, – teigė moteris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Žinoma, kai robotai patys ruošia maistą, dronai skraidina siuntinius, tai gali atrodyti bauginančiai, tačiau tai taip pat gali palengvinti mūsų gyvenimą.

„Nėra jokios naudos iš to, kad žmonės asmeniškai rankomis atlieka daugybę dalykų, kuriuos mašina gali atlikti taip pat gerai. Blogiausia, kas gali nutikti, yra tai, kad turėsime daugiau laiko“, – aiškino futurologas Michaelis Carlas.

Turėsime laiko, kurį būtų galima investuoti į naujų projektų kūrimą. Ateities vis tiek neįmanoma sustabdyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
robotas išvežiojantis pencijas per žemaitijos kalvas :)))))) Pavogtų su visu robotu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių