Niujorko parke menininkų pastatyta E. Snowdeno statula neužsibuvo

  • Teksto dydis:

Grupė menininkų pirmadienį pastatė iš šalies pabėgusio JAV žvalgybos paslapčių viešintojo Edwardo Snowdeno (Edvardo Snoudeno) biustą karo memoriale viename Niujorko parke, bet pareigūnai greitai pašalino tą neteisėtą paminklą.Trys menininkai tą į bronzinį panašų biustą paryčiais pastatė ant vienos kolonos Revoliucinio karo memoriale Fort Grino parke Bruklino rajone. Kolonos papėdėje taip pat buvo pritvirtinta lentelė su užrašu "Snowdenas".

"Pastatėme tą paminklą, atkreipdami dėmesį į tuos, kurie aukoja savo saugumą kovodami prieš šiuolaikines tironijas", - sakoma neįvardytų menininkų pranešime, paskelbtame tinklaraštyje "Animal New York".

"Pernelyg dažnai veikėjai, kurie stengiasi laikytis tų idealų, yra vaizduojami kaip nusikaltėliai, o ne atvaizduojami bronzoje", - pridūrė jie.

Prieš vidurdienį miesto tarnybos tą gipsinį biustą, sveriantį apie 45 kg, uždengė mėlynu audeklu, o kiek vėliau išvežė iš parko.

31 metų E.Snowdenas, buvęs JAV Nacionalinio saugumo agentūros kontraktininkas, pabėgo iš savo šalie ir nuo 2013 metų gyvena Rusijoje, atskleidęs duomenų apie masinio šnipinėjimo programas, vykdomas Jungtinių Valstijų ir jų sąjungininkių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

depas

depas portretas
Geriau miesto tualetuose iskabintu jo snukio plakatus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių