Norvegų virtuvės šefas Orjanas Johannessenas laimėjo varžybų „Bocuse d'Or“, kurios vadinamos virėjų „olimpiada“, Europos etapo čempiono titulą.
Čempionas buvo paskelbtas vėlai trečiadienį, po to, kai 20 virtuvės šefų kovojo dvi dienas trukusiose varžybose Briuselyje. Europos etapas vyko prieš pasaulinę „Bocuse d'Or“ „olimpiadą“, kuri kitų metų sausį įvyks Prancūzijos rytuose esančiame Lione.
Švedas Adamas Dahlbergas ir danas Jeppe Foldageris atsiėmė atitinkamai sidabro ir bronzos apdovanojimus, tad visi laimėtojų trijulės nariai atstovauja Šiaurės šalims, kaip ir per praėjusias pasaulines varžybas.
Visi pagrindiniai Europos etapo pretendentai - 12 - galės varžytis dėl pasaulio čempiono vardo Lione.
Virtuvės šefai, kuriuos aistringai palaikė „treneriai“ ir aistruoliai, per penkias valandas ir 35 minutes turėjo paruošti po du patiekalus - jūrų liežuvį su krevetėmis ir paukštieną, neskaitant kelių garnyrų.
Daugelis šefų varžyboms rengėsi mėnesių mėnesius, neretai - su rėmėjų pagalba.
26 metų O.Johannessenas pusei metų išėjo iš savo šeimos užeigos Norvegijos pakrantėje, kad ištobulintų jam laurus pelniusį krevetėmis įdaryto jūrų liežuvio, juodos duonos ir krapų receptą, kuris pinigais jam pelnė 12 tūkst. eurų prizą.
Šis virėjų čempionatas, pavadintas pagal vieno steigėjų, prancūzo Paulio Bocuse’o pavardę, dažnai pasitarnauja kaip tramplinas į šlovę jauniems virtuvės šefams, tokiems kaip 1999 metų laureatas Yannickas Alleno, kuris dabar yra „trijų žvaigždučių“ šefas Paryžiaus viešbutyje „Meurice“.
Brazilas Alexas Atala, kuris vadovauja San Paulo restoranui D.O.M. ir garsėja Amazonijos įkvėptais patiekalais, šiemet pirmininkavo 20 narių vertinimo komisijai.
Kitas „Bocuse d'Or“ Europos etapas 2014 metais vyks Švedijoje, paskelbė organizatoriai.
Naujausi komentarai