Norvegijoje pratęsiami kai kurie koronaviruso apribojimai

Norvegija pratęsia kai kuriuos dėl koronaviruso pandemijos įvestus apribojimus, įskaitant visuotinį draudimą prekiauti alkoholiu, pirmadienį parlamentui sakė šalies premjerė Erna Solberg.

E. Solberg kaip priežastį iki kitos savaitės pratęsti sausio 4 dieną įvestą draudimą prekiauti alkoholiu įvardijo „neapibrėžtumą“, susijusį su infekcijų statistika.

Nuo pirmadienio Norvegijoje pradėta taikyti keliautojų testavimo prie šalies sienų ar per 24 val. po atvykimo praktika, išimtį taikant tik Svinesundo pasienio punktui prie Švedijos, kur reikia padidinti pajėgumus, sakė E. Solberg.

Šalies piliečiams taip pat rekomenduota ir toliau riboti savo socialinius kontaktus iki daugiausiai 5 žmonių už savo namų ūkių ribų, o jei norima su kuo nors susitikti, tai rekomenduota daryti lauke.

„Žmonės turi būti pasirengę iki vasaros, o galbūt net ilgiau, gyventi su įvairaus masto infekcijų kontrolės ribojimais“, – įspėjo premjerė.

Apie šiuos žingsnius buvo pranešta E. Solberg pareiškime parlamentui dėl vyriausybės politikos pandemijos atžvilgiu.

Norvegijoje, palyginti su daugeliu kitų Europos šalių, infekcijų skaičiai yra nedideli, tačiau padėtis gali greitai pasikeisti, sakė premjerė.

Jei šalies infekcijų skaičiai taptų nekontroliuojami, vyriausybė yra pasirengusi įvesti komendanto valandą, sakė E. Solberg.

Tačiau vyriausybė tuo pat metu pranešė švelninanti kai kuriuos apribojimus vaikams ir jaunimui ir leisianti tiek patalpose, tiek lauke užsiimti sportu ar kitomis laisvalaikio veiklomis.

Norvegijoje, turinčioje apie 5,3 mln. gyventojų, iš viso patvirtinti apie 58 tūkst. COVID-19 atvejų ir 517 su liga susijusių mirčių.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tas pats is Norvegijos

Tas pats is Norvegijos portretas
Siandien sedziu bare. Uzsisakiau viskio. Be problemu ipyle. Jokiu draudimu.

>Tikrai

>Tikrai portretas
Taip ir turetu rasyti: uzdrausta prekiauti baruose, o ne visuotiniu mastu uzdrausta prekyba. Pastoviai makaronus kabina zmonems Lietuvos ziniasklaida. Praeitais metais Delfyje buvo rasoma apie privalomas kaukes Norvegijoje, kai jokiu prievartu nesioti jas nebuvo.

Tikrai

Tikrai  portretas
Galima nusipirkti parduotuvėse, bet negali nusipirkti kavinėse, restarane, viešbutį. Be to Norvėgijoje girti sėdi namuose tyliai, kad kaimynai net nežino kad jie gėrė.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių