Norvegijos princesė Marta Luiza ištekėjo už Kalifornijos šamano

Norvegijos princesė Martha Louise šeštadienį ištekėjo už amerikiečio, save vadinančio šamanu, Dureko Verretto – ši dviejų alternatyviosios medicinos šalininkų sąjunga Norvegijoje sukėlė nemažą ažiotažą.

Martha Louise, 52 metų išsiskyrusi moteris, teigia esanti aiškiaregė, gebanti kalbėtis su angelais, ir šia savo dovana dalijasi – bei iš to pelnosi – savo knygose ir kursuose.

49-erių D. Verretas iš Kalifornijos vadina save „šeštosios kartos šamanu“ ir parduoda brangius aukso medalionus, kurie, pasak jo, gelbsti gyvybes.

„Aš esu labai dvasinga, todėl man tiesiog labai gera būti su žmogumi, kuris tai priima“, – teigė Martha Louise „Instagram“ socialiniame tinkle po to, kai 2022 metų birželį pora paskelbė apie sužadėtuves.

Pora susituokė šeštadienį 13 val. vietos laiku viešbutyje Geirangerio kalvose, vaizdingame kaimelyje ant fiordo kranto Norvegijos vakaruose.

Ceremonija vyko po balta palapine, slepiant iškilmes, o pora pardavė išskirtines nuotraukų ir vaizdo įrašų teises į ceremoniją.

Martha Louise vilkėjo tradicinę baltą vestuvinę suknelę ir diademą, kurią jai 18-ojo gimtadienio proga padovanojo senelis karalius Olafas, rodo Norvegijos spaudos darytos nuotraukos. Durekas vilkėjo juodą kostiumą.

87 metų karalius Haraldas ir kronprincas Haakona vilkėjo tamsius kostiumus, kiti karališkosios šeimos nariai buvo apsirengę tautiniais norvegiškais drabužiais, vadinamais bunad.

Šventiniai renginiai prasidėjo ketvirtadienį susitikimo vakarėliu, kuriame dalyvavo daugiau kaip 350 svečių, tarp jų – ir Švedijos kronprincesė Viktorija su vyru princu Danieliumi.

Penktadienį svečiams buvo surengta išvyka laivu po fiordą, o vakare – priešvestuvinis salsos vakarėlis.

Aš esu labai dvasinga, todėl man tiesiog labai gera būti su žmogumi, kuris tai priima.

Pasak D. Verretto, vestuvės iš tikrųjų yra poros įžadų atnaujinimas..

Dvasinis vadovas, tarp kurio pasekėjų yra Holivudo įžymybės Gwyneth Paltrow ir Antonio Banderasas, teigia, kad ankstesniame gyvenime jis buvo faraonas, o Martha Louise – jo žmona.

Šios poros ekscentriškumas, kaip ir mokslo nepaisymas bei karališkųjų ryšių naudojimas siekiant komercinės naudos, sukėlė pasipiktinimą rimtoje realistiškai mąstančioje Norvegijoje.

Siekdama išvengti painiavos dėl savo vaidmens, Marta Luiza 2022 m. lapkritį atsisakė karališkųjų pareigų. Ji pasiliko savo titulą, bet sutiko nenaudoti jo savo komercinėje veikloje.

Tačiau nuo tada ji kelis kartus pažeidė šį susitarimą, pastarąjį kartą, kai kartu su D. Verrettu pristatė parduoti Norvegijoje „vestuvinį džiną“, ant kurio etiketės buvo nurodytas jos princesės titulas.

„Matant, kad susitarimo nesilaikoma, laikas atimti iš Martos Luizos princesės titulą, kol karalius Haraldas dar labiau nesugriovė savo gyvenimo veiklos“, – liepos mėnesį rašė istorikas ir karališkosios teisės ekspertas Trondas Norenas Isaksenas.

Pora taip pat supykdė Norvegijos žiniasklaidą, pasirašiusi sutartis su žurnalu „Hello!“ ir „Netflix“ dėl išskirtinio vestuvių nušvietimo.

Silpstantis populiarumas

Martha Louise turi tris dukras iš pirmosios santuokos su norvegų rašytoju Ari Behnu, kuris nusižudė praėjus trejiems metams po jų skyrybų 2016 metais.

Ji yra ketvirta eilėje į Norvegijos sostą; jos jaunesnysis brolis kronprincas Haakonas vieną dieną turėtų pakeisti karalių Haraldą.

Norvegijos karališkoji šeima didžiąja dalimi išvengė skandalų – iki šiol.

Martha Louise ir D. Verrettas prisidėjo prie to, kad visuomenės parama monarchijai sumažėjo nuo 81 proc. 2017 metais iki 68 proc., parodė šią savaitę visuomeninio transliuotojo NRK atlikta apklausa.

Prie to prisidėjo ir neseniai kilęs skandalas, susijęs su 27 metų kronprincesės Mette-Marit sūnumi – iš santykių iki jos santuokos su kronprincu Haakonu. Marius Borgas Hoiby rugpjūtį prisipažino, kad apsvaigęs nuo kokaino ir alkoholio smurtavo prieš savo merginą, o po to panašius pareiškimus paskelbė dar dvi buvusios jo draugės.

Keturi iš 10 norvegų teigė, kad jų nuomonė apie karališkąją šeimą per pastaruosius metus tapo labiau neigiama, ir daugelis jų kaip priežastį nurodė Marthą Louise, D. Verretą ar M. B. Hoiby, parodė apklausa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Košmaras

Košmaras portretas
O siaube, kas toms moterims darosi???

Jų portretas
Laimė kad breivikas kalėjime

toks tokį pažino

toks tokį pažino portretas
ant alaus pavadino.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių