Nuo COVID-19 pasveikęs D. Trumpas sugrįžo į rinkimų kampanijos sceną

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), kuriam dėl koronavirusinės infekcijos COVID-19 teko 10 dienų atsisakyti savo mėgstamų rinkimų kampanijos kelionių, pirmadienį vėl kreipėsi į minią džiūgaujančių savo šalininkų Floridoje.

Prezidentas respublikonas patikino savo šalininkus, kad yra „puikios formos“ likus 22 dienoms iki rinkimų, kuriuose jis surems ietis su demokratų kandidatu Joe Bidenu (Džo Baidenu).    

„Išgyvenau tai, ir dabar jie sako, kad turiu imunitetą“, – sakė D. Trumpas, kreipdamasis į savo šalininkų minią netoli Orlando esančiame Sanforde.

Nedaugelis prezidento šalininkų mitingo metu dėvėjo kaukes.

„Jaučiuosi toks galingas. Pasirodysiu ten, pabučiuosiu kiekvieną ten susirinkusį. Pabučiuosiu vaikinus ir žavias moteris, tiesiog duosiu jums riebų bučinį“, – kalbėjo D. Trumpas.

Jaučiuosi toks galingas. Pasirodysiu ten, pabučiuosiu kiekvieną ten susirinkusį. Pabučiuosiu vaikinus ir žavias moteris, tiesiog duosiu jums riebų bučinį.

Prezidento medikų komanda paskelbė, kad jo testo dėl koronaviruso atsakymas buvo neigiamas ir jis nebeplatina viruso. Iškart po to D. Trumpas išvyko į Floridą – pirmąją iš keturių rinkimams itin svarbių valstijų, kurias ketina aplankyti per keturias artimiausias dienas.

Prezidento pareiškimai apie neva įgytą imunitetą koronavirusui nėra įrodyti.

Viešosios nuomonės apklausose nuo savo varžovo J. Bideno dviženkliu skirtumu atsiliekantis D. Trumpas šiais apsilankymais siekia sutelkti savo elektoratą vadinamosiose svyruojančiose valstijose. 

Į savo valandos trukmės kalbą, kurią pasakė praėjus vos savaitei po to, kai buvo išrašytas iš ligoninės, D. Trumpas įpynė visus tradicinius savo rinkimų kampanijos retorikos elementus: aršų puolimą prieš „sukčiuvienę Hillary“ Clinton (Hilari Klinton) ir „korumpuotą“ žiniasklaidą, bauginančius įspėjimus apie „radikalų kairįjį sparną“ ir „socialistinį košmarą“.        

D. Trumpas taip pat nepraleido progos pašiepti savo oponentą, kurį vadina „apsnūdusiu Joe“, pareiškęs, kad „faktiškai niekas nepasirodė“ J. Bideno rinkimų kampanijos renginyje.

Kitaip nei D. Trumpas, J. Bidenas per pandemiją uoliai laikosi sveikatos specialistų rekomendacijų. Jo rinkimų kampanijos renginiai, kuriuose galioja griežtos taisyklės dėl fizinio atstumo, sudaro ryškų kontrastą su D. Trumpo organizuojamiems susibūrimams.

Pastaruosiuose paprastai nedėvimos kaukės ir visiškai nepaisoma fizinio atstumo. Vienas tokių renginių buvo neseniai Baltuosiuose rūmuose vykusi šventė, kurią ekspertai pavadino COVID-19 „superšaltiniu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių