Pereiti į pagrindinį turinį

Nyderlandų bankas svarsto, ar perkelti 189 tonas aukso atsargų

2016-02-29 12:29
BNS inf.
Aukso kainos toliau siekia naujų rekordų
Aukso kainos toliau siekia naujų rekordų / Scanpix nuotr.

Nyderlandų centrinis bankas sprendžia rimtą problemą - ar perkelti 189 tonas aukso atsargų, kurių vertė siekia 7 mlrd. eurų ir kurios saugomos banko būstinėje Amsterdamo centre, į kitą vietą.

Centrinio banko būstinėje taikomos saugumo priemonės nepatogumų kelia ir banko darbuotojams, ir aplinkiniams gyventojams, pareiškė banko atstovas spaudai.

"Nyderlandų centrinis bankas įvertins, ar įmanoma šią vadinamąją didelės vertės zoną perkelti į kitą vietą", - pareškė Martijnas Polsas (Marteinas Polsas).

Banko būstinėje dirba apie 1,7 tūkst. žmonių ir "saugumo priemonės norint patekti į pastatą yra beveik tokios pat, kaip oro uostuose", paaiškino jis.

Be to, pinigų pristatymas į banką ir išvežimas siauromis gatvėmis aplink pastatą kelia problemų aplinkiniams gyventojams ir vairuotojams ir jau ėmė juos "erzinti", pareiškė bankas.

"Didelės vertės zonoje" taip pat laikomi grynieji pinigai. Joje taip pat atliekamos tam tikros pagrindinės operacijos, pvz., tikrinama, ar banknotai yra klastoti, ar ne.

Sprendimą dėl galimo aukso atsargų perkėlimo centrinis bankas tikisi priimti šiais metais iki planuojamos pastato, kurį jis užima nuo 1968 metų, renovacijos pradžios.

Nyderlandai turi 612 tonų aukso atsargų, kurių vertė sudaro apie 20 mlrd. eurų (22 mlrd. JAV dolerių).

Maždaug trečdalis šio kiekio laikomas šalyje, o likęs kiekis - JAV, Kanadoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų