Pereiti į pagrindinį turinį

O. Scholzas: V. Putinas nori pakeisti Europos geografiją

2022-02-23 10:04

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas „labai grėsmingais“ pavadino įvykius Rusijos ir Ukrainos konflikte. Kas pastaraisiais metais klausėsi Rusijos prezidento Vladimiro Putino, žino, kad jis „iš tikrųjų ketina šiek tiek pakeisti Europos geografiją“, - pareiškė O. Scholzas antradienio vakarą ARD televizijai. Tačiau, nepaisant eskalacijos, jis dar kartą kategoriškai atmetė ginklų tiekimą Ukrainai.

Olafas Scholzas
Olafas Scholzas / EPA-ELTOS nuotr.

V. Putino veiksmai nukreipti prieš „taikos Europoje pagrindą“, kalbėjo O. Scholzas, turėdamas omenyje tarptautinėje teisėje įtvirtintą sienų neliečiamumą. „Jei pažvelgtume į istoriją, rastume daug sienų, kurios anksčiau buvo kitokios. Jei dėl jų visų vėl būtų diskutuojama iš naujo, turėtume labai neramius laikus“, - įspėjo O. Scholzas.

Dėl Ukrainos konflikto eskalacijos O. Scholzas antradienį paskelbė laikinai stabdantis „Nord Stream 2“ projektą. Paklaustas, ar dujotiekio eksploatacija vėliau apskritai yra galima, kancleris ARD televizijai teigė, kad to šiuo metu niekas negali pasakyti. „Bet kokiu atveju dabar yra tokia situacija, kad niekas neturėtų dėl to eiti lažybų“, - pridūrė jis.

Priešingai nei „Nord Stream 2“ atveju, vyriausybė ir toliau laikosi priešiškos savo pozicijos dėl ginklų tiekimo Ukrainai, pabrėžė O. Scholzas. Valdančioji koalicija esą laikosi griežtų ginklų eksporto kontrolės įstatymų, kurie seniai galioja Vokietijoje. „Būtų neteisinga tai dabar keisti“, - sakė jis.

O. Scholzas pabrėžė, kad Vokietija liks „didžiausia Ukrainos finansinė rėmėja“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų