Paryžiaus Dievo Motinos katedros rekonstrukcija: surinkti 38 milijonai eurų

Už aukų Paryžiaus Dievo Motinos katedrai rekonstruoti rinkimą atsakingų fondų sukauptos lėšos šiuo metu sudaro 38 milijonus eurų. Tai pirmadienį interviu radijo stočiai RTL pareiškė Paryžiaus arkivyskupas Michelis Aupetit.

„Tai, ką mes iš tikrųjų gavome, vertinama 38 milijonais eurų, – sakė jis. – Šios lėšos sudaro apie 10 procentų žadėtų įnašų“. „Bet aš tikiuosi, kad suma dar padidės“, – pridūrė dvasininkas.

Oficialiai aukas Paryžiaus Dievo Motinos katedrai rekonstruoti renka keturios organizacijos – Nacionalinių paminklų centras (Centre des monuments nationaux), Paryžiaus Dievo Motinos katedros fondas (La fondation Notre Dame), Paveldo fonfas (Fondation du patrimoine) ir Prancūzijos fondas (Fondation de France).

Gaisras Paryžiaus Dievo Motinos katedroje kilo balandžio 15 d. vakare, liepsnas pavyko visiškai užgesinti tik kitos dienos rytą. Preliminariais duomenimis, ugnis įsiplieskė atliekant renovavimo darbus viršutinėje pastato dalyje. Gaisras visiškai sunaikino medinį stogą ir smailę, kuri nuvirto ant akmeninio skliauto ir pramušė jį trijose vietose.

Pirmos po gaisro mišios Paryžiaus Dievo Motinos katedroje buvo aukojamos birželio 15 d. Pamaldose dalyvavo apie 30 žmonių. Jos vyko nedidelėje katedros koplyčioje, kuri nenukentėjo nuo ugnies. Dėl saugumo visi susirinkusieji buvo su statybininkų šalmais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
'Atbėgėliai' degina (ach, visai kaip kryžiuočiai mūsų Šventoves!), dabar... turtuoliai PIARINA, o varguoliai aukoja.

Keista...

Keista... portretas
Jau po keliu dienų kažkoks prancūzų milijardierius paaukojo 200 milijonu, negi taip staigiai tie pinigai “pakeičia kišenes”????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių