Pasaulio lyderiai, kuriais žavisi R. T. Erdoganas – D. Trumpas, V. Putinas

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas antradienį įvardijo JAV prezidentą Donaldą Trumpą, Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir Kataro šeichą Tamimą bin Hamadą Al Thanį tarp pasaulio lyderių, kuriais jis žavisi labiausiai, skelbia agentūra AP.

Per klausimų ir atsakymų sesiją su universiteto studentais R. T. Erdoganas pareiškė sunkiai galįs įvardyti dabartinį įkvepiantį lyderį iš Europos.

„Žvelgiant į Europą, joje rimta vadovavimo krizė, vadovavimo vakuumas. Nerandu savyje drąsos pasakyti, kad toks ir toks lyderis yra pavyzdinis Europoje“, – teigė Turkijos prezidentas.

R. T. Erdoganas JAV vadovą D. Trumpą apibūdino kaip atvirą vadovą, sakantį tai, kas jo galvoje. Turkijos vadovo teigimu, „D. Trumpas gali patikti arba nepatikti, bet jis svarbus asmuo ir neturi jokių slaptų sumanymų, sako dalykus aiškiai ir atvirai.“

Turkijos prezidento teigimu, V. Putinas taip pat „neturi jokių slaptų sumanymų“ ir yra nuoširdus ir atviras Turkijai. R. T. Erdoganas pridūrė manąs, kad jam ir Rusijos prezidentui pavyks atnešti taiką Sirijai. O Kataro šeichą R. T. Erdoganas pavadino „jaunu ir dinamišku lyderiu“.

R. T. Erdoganas yra užmezgęs glaudžius santykius su D. Trumpu ir V. Putinu. Praėjusią savaitę Londone vykusio NATO viršūnių susitikimo kuluaruose kalbėdamas D. Trumpas sakė, kad jį sieja puikūs santykiai su Turkija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kur gi nesizaves

kur gi nesizaves portretas
Turku planas europa padaryt musulmoniska senai veikia,todel ir zavisi usa ir rusu pagalba ta linkme kokios jis nori..

kaip

kaip portretas
nepatiks agresoriai juk ir jis pats toks?....

Anonimas

Anonimas portretas
Prajuokino gudrus arabas...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių