Pirmoji Vokietijos įmonė atsisakė dalyvauti „Nord Stream 2“

Pirmoji Vokietijos kompanija iš Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą projekte „Nord Stream 2“ dalyvaujančių nusprendė dėl JAV sankcijų grėsmės iš jo pasitraukti, skelbia nacionalinė transliuotoja „Deutsche Welle“.

Tai – statybų ir inžinerijos bendrovė „Bilfinger“.

Apie tai pirmas pranešęs leidinys „Bild“ rėmėsi Manheime įsikūrusios „Bilfinger“ elektronine korespondencija.

Skelbiama, jog ši bendrovė praėjusią savaitę atitinkamoms Jungtinių Valstijų institucijoms pranešė, kad yra pasiryžusi laikytis JAV teisės akto dėl Europos energetinio saugumo (PEESA) nuostatų, todėl nutraukia dalyvavimą „Nord Stream 2“ projekte.

„Bilfinger“ atstovai teigė, kad „Nord Stream 2“ projekto vystymo bendrovė apie tai buvo informuota, bet „rusai nereagavo“, rašo „Bild“.

„Todėl „Bilfinger“ baiminasi, kad „Gazprom“ kontroliuojama įmonė „Nord Stream 2 AG“ paduos ją į teismą“, – pažymi leidinys.

Pranešama, kad „Bilfinger“ turėjo keletą sutarčių su „Nord Stream 2 AG“, įskaitant sutartį dėl dujotiekio apsaugos sistemų kūrimo, kurios vertė – 15 mln. eurų.

JAV plečia sankcijas „Nord Stream 2“ projektui – papildomi ribojimai numatyti patvirtintame 2021-ųjų finansinių metų gynybos biudžete. Išplėstos sankcijos paliestų įmones, įsitraukusias į „Nord Stream 2“ projekto užbaigimą, visų pirma – už vamzdynams tiesti naudojamų laivų pardavimą, nuomą ar perleidimą, taip pat ir tarpininkavimą tokiuose sandoriuose, tokių laivų draudimą ar perdraudimą, jų techninį modernizavimą arba sąlygų tam sukūrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ko

ko portretas
noret kai doicius pradejo valdyt jav zydeliai su demonais prisileido teroristu o merkel /stasy/ nusimuilina nera zmogaus nera kaltu;;;;
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių