Po masinių protestų Serbijos prezidentas atšaukė judėjimo ribojimus

Po naktį į trečiadienį vykusių masinių protestų Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius atšaukė jo paties dėl koronaviruso pandemijos paskelbtus judėjimo ribojimus.

„Neabejotinai bus naujų priemonių Belgrade, tačiau komendanto valandos nebus“, - sakė jis. Vyriausybės krizės štabas detales ketina paskelbti ketvirtadienį.

A. Vučičius antradienį paskelbė, kad vyriausybė dėl pastaruoju metu smarkiai išaugusių užsikrėtimų koronavirusu skaičiaus skelbs komendanto valandą, kuri galios nuo penktadienio vakaro iki pirmadienio ryto. Tai sukėlė milžiniškus protestus. Tūkstančiai žmonių susirinko prie parlamento Belgrado centre.
 
Nedidelė grupė demonstrantų trumpam buvo įsiveržusi į pastatą. Policija išvaikė protestuotojus panaudojusi ašarines dujas. Oficialiais duomenimis, buvo sulaikyti 23 žmonės. 43 policininkai ir virtinė demonstrantų buvo sužeisti.
 
Ekstremalios padėties metu nuo kovo vidurio iki gegužės pradžios vyriausybė su pandemijos plitimu kovojo judėjimo ribojimais. Jie galiojo naktimis ir savaitgaliais. Infekcijų skaičiai tada pastebimai sumažėjo.
 
Tačiau jau daugiau kaip dvi savaites virusas kasdien vėl patvirtinamas 300 žmonių. Ypač pandemija siautėja sostinėje Belgrade. A. Vučičius antradienį sakė, kad ligoninės Belgrade jau pilnos pacientų. Trečiadienį vėl pranešta apie 357 naujus ligos atvejus.
 
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Audriui, tai yra senas laiko patikrintas metodas-gydymas, ligos lyg šiol buvo gydomos, ne visada sėkmingai. bet kito būdo nėra.

Audrius

Audrius portretas
Žmonėms teks sugalvoti kitų būdų nei karantinas. Karantinas gali tik sugrąžinti į viduramžius, kada ir buvo sukurtas. Pavasariniai bandymai parodé ir ko jis vertas, ir kiek kainuoja
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių