Policija iškeldino šimtus migrantų iš stovyklos Paryžiuje

Prancūzijos policija antradienį paryčiais iškeldino šimtus migrantų iš savavališkai įrengtos stovyklos Paryžiaus šiaurėje, tęsdama pastangas atgrasyti prieglobsčio prašytojus nuo gyvenimo Prancūzijos sostinės gatvėse.

Policija informavo, kad iš stovyklos buvo iškeldinti iš viso 1 436 žmonės, tarp jų 93 vaikai 1 187 suaugę asmenys. Šie žmonės gyveno palei Paryžiaus aplinkkelį pastatytose palapinėse ir laikinose pašiūrėse. 

2015-aisiais prasidėjus migrantų antplūdžiui, šalyje iškilo dešimtys nelegalių stovyklų. Per praėjusius metus iš stovyklų Paryžiuje ir jo apylinkėse buvo iškeldinta apie 20 tūkst. žmonių.

Košiant žvarbiam vėjui migrantai su būtiniausia manta lipo į autobusus, palikdami ne tik palapines, bet ir čiužinius, dviračius ir kitus savo daiktus.   

„Pažiūrėsime, kur policija mus nuveš“, – sakė 38 metų Fatima iš Dramblio Kaulo Kranto, laukdama prie autobuso su trimis savo dukromis.     

„Nežinome, kas mūsų laukia, bet neprarandame vilties“, – sakė moteris naujienų agentūrai AFP.

29 metų Yssoufas (Jusufas), taip pat atvykęs iš Dramblio Kaulo Kranto, sakė, kad šioje stovykloje įsikūrė pernai gruodį, kai buvo atmestas jo prašymas suteikti prieglobstį ir jam buvo nurodyta palikti laikino apgyvendinimo vietą.  

„Darėsi nepakeliamai šalta, – kalbėjo jis. – Džiaugiuosi, kad turėsiu prieglobstį, nors žinau, kad tik kuriam laikui. Visgi tai geriau nei nieko.“

„Užburtas ratas“

Vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneras (Kristofas Kastaneras) žadėjo iki praėjusių metų pabaigos likviduoti visas mieste esančias migrantų stovyklas. Šiam tikslui įgyvendinti planuota atidaryti daugiau centrų prieglobsčio prašytojams, bet asmenis, kurių prašymai buvo atmesti – deportuoti.  

Valdžia pranešė, kad dabar siunčia policiją užtikrinti, jog migrantai nesugrįžtų į likviduotas stovyklas, taip pat nestatytų naujų pašiūrių.   

„Neleisime tęstis šiam užburtam iškeldinimo ir naujų pašiūrių statybų ratui“, – žurnalistams stovykloje sakė Paryžiaus policijos viršininkas Didier Lallement'as (Didjė Lalemanas).   

Tačiau kritikai teigia, kad jei vyriausybė nepasirūpins ilgalaikiu šių asmenų apgyvendinimu, taip pat nesiims sparčiau spręsti teisėto jų buvimo šalyje klausimo, daugelis migrantų, užuot pasilikę administraciniuose centruose, sugrįš į gatves.  

Maždaug 300 žmonių jau pasistatė palapines vos už kelių šimtų metrų nuo likviduotos stovyklos.  

Tai buvo jau 60-oji migrantų iškeldinimo operacija Paryžiuje ar jo apylinkėse nuo 2015 metų.  

Prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) praėjusiais metais sakė, kad Prancūzija turi keisti savo „atsainų“ požiūrį į imigraciją.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Valdzia prancuzams pis.a prota. Sudo kruva iskele i nauja vieta kad ir ten viska apsiktu.. Kodel ne i koncentracijos stovykla. Juk turime labai gera patirti su Hitlerio konclageriais. Ir tvarka buvo ir nauda.

Vel

Vel portretas
Vyt lauk nevalas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių