Politinė krizė Honkonge: gyventojai protestuoja jau pusmetį

Sekmadienį į Honkongo gatves išėjo didžiulė minia prodemokratinių protestuotojų, miestui pažymint jau šeštą mėnesį trunkančių protestų jubiliejų. Protesto organizatoriai įspėja, kad Pekinui palanki miesto valdžia turi „paskutinę galimybę“ nutraukti politinę krizę.

Dešimtys tūkstančių honkongiečių, spaudžiant žiemiškam šaltukui, žygiavo finansų centro gatvėmis. Skaičiuojama, kad tai daugiausiai dalyvių sutraukęs protestas pastaraisiais mėnesiais.

Pastarasis protestas, kuriam duotas ir retai suteikiamas policijos leidimas, surengtas praėjus dviem savaitėms po savivaldos rinkimų, per kuriuos prokiniškosios partijos patyrė pralaimėjimą. Kartu buvo paneigtas valdžios tvirtinimas, kad esą „tylioji dauguma“ iš tikrųjų nepalaiko nesibaigiančių prodemokratinių protestų.

Daugelis protestuotojų liejo pyktį dėl Honkongo lyderės Carrie Lam ir Pekino sprendimo nedaryti jokių nuolaidų, nepaisant triuškinamo pralaimėjimo pastaruosiuose rinkimuose.

„Kad ir kaip reikštume savo pažiūras – taikiuose protestuose ar civilizuotuose rinkimuose – valdžia mūsų nesiklauso. Ji tik vykdo Kinijos komunistų partijos nurodymus“, – sakė penkiasdešimtmetis protesto dalyvis.

Pusiau autonominį Honkongą vargina vis agresyvesnės demonstracijos, Pekinui tapusios bene didžiausiu iššūkiu nuo 1997 metų, kai miestą perdavė Didžioji Britanija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
2019 metais prasidėjo Šaltasis karas tarp Amerikos ir Kinijos. "Tik 2019 m. visi Amerikos politinio elito nariai efektyviai priėmė D.Trumpo administracijos konfrontacinį požiūrį į Kiniją. Nepaprastai greitai, D. Trumpo priešiškumas perėjo nuo jo užsienio politikos savitumo prie Amerikoje visuotinai priimtos išminties. Nors mes čia, Lietuvoje ir esame oligarchų, kaip Numavičius ir Mockus, valdomi, bet visi mūsų sąjungininkai yra demokratinės valstybės. Demokratinė Amerika yra svarbiausia Lietuvos sąjungininkė. Todėl Lietuva bus palaipsniui įtraukta į naujajį Šaltajį karą Amerikos pusėje prieš Kinijos komunistus. Lietuvos politinis elitas to dar nemato, nes, oligarchų dėka nevaldydamas Lietuvą, Lietuvos politinis elitas nemato ir kas darosi aplinkui Lietuvą. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

ar

ar portretas
ilgai dar kinai stebės tą bardaką, kaip rašo, tai per 2 valandas jie galėtų įvesti tvarką

Prancuzijoje

Prancuzijoje portretas
Virš metu na ir ka?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių