Popiežius: pasidaryti abortą – tas pats, kaip nusisamdyti žudiką

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus šeštadienį pareiškė, kad abortai niekada negali būti pateisinami – net ir vaisiaus apsigimimo arba ligos atvejais.

Per audienciją Vatikano remiamos abortų priešininkų konferencijos dalyviais pontifikas taip pat paragino gydytojus ir kunigus teikti pagalbą šeimoms, apsisprendusioms išnešioti tokius kūdikius.

Pranciškus aiškino, kad nusistatymas prieš abortus yra ne religijos, o humaniškumo klausimas.

"Ar teisėta atsikratyti gyvybės, kad būtų išspręsta problema? Ar teisėta nusisamdyti žudiką, norint išspręsti problemą?" - klausė jis.

Šventasis Tėvas pasmerkė sprendimus pasidaryti abortą, pagrįstus vaisiaus tyrimų rezultatais. Pasak jo, žmogus "jokiais atvejais nebūna nesuderinamas su gyvybe".

Pranciškus ir anksčiau griežtai pasisakydavo prieš abortus, bet taip pat yra išreiškęs užuojautą nėštumą nutraukusioms moterims ir sudarė sąlygas joms lengviau pelnyti Bažnyčios atleidimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kkk

kkk portretas
pats vaikų atsisako, o kitiems aiškina. absurdas.

...

... portretas
Che: "Popiežius: pasidaryti abortą – tas pats, kaip nusisamdyti žudiką", 'o masturbacija tai jau GENOCIDAS' !

Anonimas

Anonimas portretas
Nu nepradek sekt pasaku.Moterims gimdyt ubagiskose salyse tokia kaip Lietuva arba ten kur karas vyksta.Tai lygiai tas pats kaip vaikas pakliuva i spastus.Tampa zlugusiu.Ir gink dieve ne visi ant koju atsistoja.Turiu galvoje ne visiems pasiseka is skurdo islipt.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių