Popiežius Pranciškus: koronaviruso pandemija turi skatinti saugoti aplinką

Popiežius Pranciškus trečiadienį paragino pasaulio lyderius padaryti išvadų iš koronaviruso pandemijos ir dirbti išvien, kad planeta ir pažeidžiamiausi žmonės būtų apsaugoti nuo aplinkos niokojimo ir per intensyvaus naudojimo.

Šį kreipimąsi pontifikas paskelbė pasauliui jau 50-ąjį kartą minint Žemės dieną.

Nuo savo pontifikato pradžios Pranciškus neretai atkreipdavo dėmesį į aplinkosaugos klausimus ir 2015 metais savo enciklikoje „Laudato si“ išdėstė savo mintis apie būtinybę saugoti Dievo kūriniją. Jis smerkė „struktūriškai iškrypusią“ ekonomine sistemą, leidžiančią turtingiesiems išnaudoti skurstančius ir paversti Žemę „milžiniška atliekų krūva“.

Trečiadienį jis sakė: „Kaip mus pamokė tragiška koronaviruso pandemija, pasaulinius iššūkius galime atremti tik demonstruodami solidarumą vieni su kitais ir priimdami į savo tarpą pažeidžiamiausius.“

Vatikane dėl koronaviruso protrūkio praeitą mėnesį įvedus karantino priemonių, Pranciškus kiekvieną dieną skirdavo savo maldas skirtingoms pandemijos paveiktoms visuomenės grupėms – pradedant gydytojais ir slaugytojais, baigiant kaliniais ir senyvais žmonėmis.

Pranciškus taip pat sveikino jaunimo iniciatyvas priminti vyresnėms kartoms apie jų nesugebėjimą apsaugoti planetos.

„Neturėsime jokios ateities, jeigu sunaikinsime tą pačią aplinką, kuri mus išlaiko“, – perspėjo jis.

Popiežius pasimeldė už ES vienybę

Popiežius Pranciškus trečiadienį pasimeldė už Europos vienybę prieš ES lyderių vaizdo konferenciją, skirtą koronaviruso pandemijos ilgalaikiam ekonominiam poveikiui išnagrinėti.

Bendrijos 27 narių vadovai ketvirtadienį vėl mėgins paruošti išsamų planą, kuris galėtų padėti milijonams šeimų atsigauti po kelias savaites trukusio visuotinio karantino.

„Melskimės už Europą šiandien, kad ji turėtų brolišką vienybę, apie kurią svajojo Europos Sąjungos įkūrėjai“, – iš Vatikano tiesiogiai transliuotame kreipimesi nurodė Šventasis Tėvas.

ES lyderiams kol kas nepavyko susitarti dėl ekonomikos atkūrimo fondo dydžio ir finansavimo.

„Tik kartu... galime įveikti pasaulinius iššūkius“, – sakė popiežius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dievo tai bausmė už Vatikano NIEKŠYBES!

gerai

gerai portretas
o kas ta aplinka tersia jei ne tie patys homoseksualai bei valdziagyviai ir kt. satanistpakraipos s etono tarnai isikunije dargi baznyci/os tarnuose taip mukindami zmones ?...l
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių