Popiežius Pranciškus pasmerkė stiprėjantį antisemitizmą: tai nėra žmogiška

Popiežius Pranciškus trečiadienį pasmerkė stiprėjantį antisemitizmą, didėjant susirūpinimui dėl šio reiškinio Europoje.

„Žydų tautybės žmonės daug iškentėjo per visą istoriją. Visi mes buvome įsitikinę, kad tai baigėsi, bet šiandien pastebime, kad šen bei ten atgimsta žydų persekiojimas. Broliai ir seserys, tai nėra žmogiška nei krikščioniška. Žydai yra mūsų broliai ir jie neturi būti persekiojami, ar supratote?“, – per savaitinę audienciją Šv. Petro aikštėje sakė popiežius Pranciškus ir priminė Holokausto žiaurumus.

Susirūpinimą Europoje ir kitose pasaulio vietose kelia stiprėjantis antisemitizmas, ypač Italijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose ir Belgijoje. 

Šių metų spalį Vokietijos Halės mieste vyras surengė šaudynes prie sinagogos ir pražudė du žmones. Pernai kraštutinių dešiniųjų pažiūrų ekstremistas surengė šaudynes Pitsburgo (JAV) sinagogoje, per kurias žuvo vienuolika žmonių. Pastaraisiais metais būta ir daugiau išpuolių prieš žydus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chana Vatikanui - savo dievo žudikus garbint pradėjo; amžina šlovė Patrimpui!

senjoras

senjoras portretas
vokietis buvo garbingesnis ir atsistatydino tai nebuk veidmainis ir padaryk ta pati davatkos neverks?...

toks

toks portretas
toki remia o kas vaikus grobia ? kas vaikus prievartauja/? tai gal pasakysi kad /sventas. / ir gal uzteks zmonems migla pust i akis nes Kristus pasake netykekite netikrais pranasais o jus tokie esate ir dar dangstote nusikalteliuskurie netik tvirkina bet ir zudo vaikus ir tai sionsatanistai kuriems bus galas kaip ir visiem kitiem globojantiems juos?...........
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių