Popiežius ragina pasaulį uždrausti surogatinę motinystę

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus pirmadienį paragino uždrausti surogatinę motinystę visame pasaulyje, sakydamas, kad praktika, kai moteris išnešioja kito asmens vaiką, yra smerktina.

Savo naujametinėje kalboje Vatikane diplomatams 87 metų pontifikas sakė, kad tai yra „šiurkštus moters ir vaiko orumo pažeidimas“.

Kalboje, kurioje dominavo raginimai nutraukti konfliktus visame pasaulyje, pasaulinės Katalikų bažnyčios vadovas pabrėžė: „Taikos kelias reikalauja pagarbos gyvybei.“

Jis sakė, kad tai prasideda „nuo negimusio vaiko gyvybės motinos įsčiose, kuri negali būti slopinama ar paverčiama prekybos objektu“.

„Šiuo atžvilgiu laikau smerktina vadinamosios surogatinės motinystės praktiką, kuri yra šiurkštus moters ir vaiko orumo pažeidimas, grindžiamas išnaudojimu situacijose, susijusiose su motinos materialiniais poreikiais“, – teigė pontifikas.

„Vaikas visada yra dovana ir niekada nėra komercinės sutarties pagrindas. Todėl išreiškiu viltį, kad tarptautinė bendruomenė dės pastangas visuotinai uždrausti šią praktiką“, – kalbėjo jis.

2022 metų birželį popiežius pasmerkė surogatinę motinystę pavadindamas tai nežmoniška praktika.

„Altruistinė“ surogatinė motinystė, kai moteris pagimdo kūdikį kitos moters ar poros vardu šiame procese nefigūruojant pinigams, išskyrus tam tikras išlaidas, yra teisėta tokiose šalyse kaip Belgija, Nyderlandai, Jungtinė Karalystė, Kanada, Brazilija ir Kolumbija.

Komercinė surogacija leidžiama kai kuriose JAV valstijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmonija

Žmonija portretas
Normalūs žmonės ragina popiežių ir visus jo pedofilus užsipist

Kur čia išėjimas

Kur čia išėjimas portretas
Biblijoj niekur nepasakytas draudimas surogatinei motinystei ar žmogaus klonavimui. Vadinasi, tai tik senuko pageidavimas. Kada vatikanas sumokės už šimtus tūkstančių sudegintų inkvizicijos laikais??

Hm

Hm portretas
Tai tegul kreipiasi ir pabando uždraustį tai paris hliton , kuri paėmė vaiką iš surogatinės
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių