Portugalija nuo pirmadienio priims turistus iš daugelio ES šalių

Portugalija nuo pirmadienio atvers sienas turistams iš beveik visų ES šalių, pranešė Vidaus reikalų ministerija po kelis mėnesius trukusių apribojimų, kuriais buvo siekiama užkirsti kelią COVID-19 plitimui.

Keliautojai iš ES šalių, kur koronaviruso atvejų dažnis yra mažesnis nei 500 atvejų 100 tūkst. gyventojų per pastarąsias 14 dienų, galės atvykti „visų rūšių vizitų į Portugaliją, įskaitant net nebūtinus vizitus“, sakoma ministerijos šeštadienį paskelbtame pranešime.

Pasak ministerijos, tik būtiniausių kelionių apribojimas bus taikomas penkioms ES šalims – Kiprui, Kroatijai, Lietuvai, Nyderlandams ir Švedijai.

Ministerija pabrėžė, kad apribojimai taip pat liks galioti ne Europos šalims, įskaitant Braziliją, Indiją ir Pietų Afrikos Respubliką.

„Neatveriame sienų turistams iš viso pasaulio. Trečiosioms šalims toliau bus taikomi apribojimai“, – teigė ministerijos atstovė spaudai.

Apribojimai panaikinami „keleiviams iš Europos Sąjungos, Šengeno erdvės ir Jungtinės Karalystės“, jei šalyse užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius yra mažesnis nei 500 atvejų 100 tūkst. gyventojų, teigė ministerijos atstovė.

Šengeno erdvė apima 26 Europos šalis, kurių dauguma jų yra Europos Sąjungoje.

Pagal taisykles visi vyresni nei dvejų metų keleiviai, vykstantys į šalį, vis tiek turės turėti neigiamą PGR tyrimo, atlikto per 72 valandas prieš įvažiuojant į šalį, atsakymą.

Oro bendrovėms, leidžiančioms tyrimo nepasidariusiems keleiviams įlipti į lėktuvą, grės bauda nuo 500 iki 2 000 eurų už kiekvieną keleivį.

Pranešimas paskelbtas praėjus dienai, kai Lisabona panaikino apribojimus lankytojams iš Jungtinės Karalystės, kurių skaičius prieš prasidedant pandemijai siekė apie 2 mln. kasmet.

Šiuo metu Portugalijoje ir Britanijoje registruojami mažiausi užsikrėtimo virusu rodikliai Europoje.

2020-ieji buvo pražūtingi turizmo sektoriui, kuris yra labai svarbi Portugalijos ekonomikos dalis.

Pernai turizmas sudarė 6,3 proc. Portugalijos bendrojo vidaus produkto (BVP), palyginti su 11,8 proc. 2019-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių