Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzijoje baigėsi karantinas, nors kai kurie apribojimai lieka

2020-05-11 08:02

Pirmadienį Prancūzijoje baigė galioti 54 dienas trukęs griežtas karantinas, nors kai kurie apribojimai ir toliau išliks.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / EPA-ELTOS nuotr.

Prancūzijos gyventojai vėl galės išeiti iš namų. Karantino metu jie privalėjo pildyti dokumentus, kuriuose nurodydavo išėjimo iš namų priežastį. Nuo pirmadienio to daryti nebereikės. Veiklą taip pat atnaujins dauguma parduotuvių, didelė dalis gyventojų sugrįš į darbovietes.

Prancūzija yra viena labiausiai koronaviruso paveiktų šalių Europoje, remiantis sekmadienio duomenimis, šalyje nuo CVOID-19 mirė iš viso 26 380 žmonių. Dėl šios priežasties vyriausybė kol kas nenori visiškai atsisakyti judėjimo apribojimų.

Visi, kurie gali, turėtų ir toliau dirbti iš namų, ragina vyriausybė. Nebus atidarytos ir kavinės bei restoranai. Nuo šios savaitės mokymą palengva atnaujins pradinės mokyklos. Praėjus dar savaitei, mokiniai sugrįš ir į vidurines mokyklas, tačiau tik tose teritorijose, kurias COVID-19 protrūkis paveikė kiek mažiau.

Paryžiaus regione gyventojai viešuoju transportu galės naudotis tik važiuodami į darbą arba dėl kitų svarių priežasčių. Piko valandomis juo naudotis žadantiems keleiviams reikės pildyti specialius dokumentus.

Visoje Prancūzijoje viešajame transporte keleiviai privalės dėvėti kaukes. Susisiekimas ir toliau ribojamas tarp žemyninės Prancūzijos dalies ir Korsikos, į šalį negalės patekti lankytojai iš užsienio. Tačiau apribojimų kelionėms Prancūzijos viduje nebus.

Paryžiuje ir Šiaurės rytų Prancūzijoje viešieji parkai ir toliau liks uždaryti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų