Prancūzijoje bus pradėtos gaminti kelios vakcinos nuo COVID-19

  • Teksto dydis:

Viena Prancūzijos laboratorija kovo mėnesį pradės gaminti „Moderna“ vakciną nuo COVID-19, tuo tarpu kita laboratorija balandį pradės gaminti „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtą vakciną, trečiadienį pranešė pramonės ministrė Agnes Pannier-Runacher (Agnesa Panjė-Riunašer).

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) antradienį pažadėjo, kad keturiose vietose Prancūzijoje netrukus bus pradėtos gaminti vakcinos nuo koronaviruso, vyriausybei sulaukus daug kritikos dėl lėtos vakcinavimo kampanijos pradžios.

Prancūzijos visuomenė taip pat nusivylė paaiškėjus, kad artimiausiu metu šalies farmacijos milžinei „Sanofi“ nepavyks paruošti vakcinos nuo COVID-19.

Sveikatos krizė paskatino įvairių šalių vyriausybes siekti plėsti jau sukurtų vakcinų gamybą, nepaisant aktyvaus pramonės pasipriešinimo dėl intelektinės nuosavybės paslapčių atskleidimo.

„Kovo mėnesį „Recipharm“ valdomoje laboratorijoje bus pradėta gaminti „Moderna“ vakcina“, – radijui RTL teigė A. Pannier-Runacher.

„Tuo tarpu balandį dar vienoje laboratorijoje prasidės „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos gamyba“, – pridūrė ministrė.

„O gegužę turėtume pradėti gaminti ir „CureVac“ vakciną, kuriai laukiame patvirtinimo“, – kalbėjo ministrė, turėdama omenyje Vokietijos biotechnologijų įmonę, kurios vakcina Prancūzijoje galėtų būti gaminama bendrovei „Fareva“ priklausančioje laboratorijoje.

Prancūzijos „Sanofi“ laboratorija antrąjį ketvirtį pradės gaminti „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtą vakciną, nepaisant to, kad bendrovė kuria ir savo vakciną, kaip ir dar viena Prancūzijos bendrovė „Delpharm“.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas) atskirai pranešė, kad Rusijos vakcina „Sputnik V“ galėtų būti naudojama Prancūzijoje, jei ji atitiks „mokslinius reikalavimus“ ir Europos „standartus“.

„Jei vakciną „Sputnik“ įvertins ir patvirtins Europos vaistų agentūra ir aukščiausia Prancūzijos sveikatos priežiūros institucija, nebus jokių kliūčių jo platinimui“, – teigė jis radijui „Europe 1“.

Prancūzija tikisi išvengti naujo plataus masto karantino sustiprėjus koronaviruso protrūkiui, o valdžios institucijos antradienį pranešė apie 404 kitas mirtis per ankstesnes 24 valandas ir apie 3 270 intensyviosios terapijos skyriuose gydomus žmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kurgi

kurgi portretas
ne juk macarona s su bilgeic geri koriusai?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių