Prancūzijos ministras: terorizmo grėsmė šalyje – labai aukšta

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneris pareiškė, kad terorizmo grėsmė šalyje išlieka „aukšta“ ir „labai aukšta“, po to, kai radikalizuotas kolega nužudė keturis policijos pareigūnus, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

C. Castaneris, pabrėžęs, kad dėl išpuolio neketina atsistatydinti, „France Inter“ radijui tvirtino, jog nuo 2003 m. policija užkirto kelią 59 teroro išpuoliams, trims iš jų – šiemet.

Nors ir atmetęs raginimus atsistatydinti, C. Castaneris pripažino, kad buvo praleista galimybių užkirsti kelią praeitą savaitę vykusiam išpuoliui.

Prancūzijos žiniasklaida pranešė, kad užpuolikas, 45 metų vyras, vyriausiame policijos komisariate dirbo nuo 2003 m., o per pastaruosius pora metų atsivertė į islamą.

Policijos administracijos darbuotojas ketvirtadienį vidudienį peiliu nudūrė keturis kolegas. Jis pats galiausiai iš tarnybinio ginklo buvo nušautas vieno pareigūno. Išpuolį tiria pareigūnai atsakingi už kovą su terorizmu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką gi

Ką gi portretas
nuo viduramžių daugelis Europos valstybių terorizavo visame pasaulyje savo kolonijas, tik tada tai buvo "garbinga ir pažangu". Dabar gi jau teroristus reikia "dalintis" ir su tais, kurie neužsiėmė terorizmu.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių