Prezidentas: J. Narkevičiaus klausimas daugiau nebegalės būti nukeliamas

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus atsakomybės klausimas turės būti išspręstas, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Jo teigimu, sausio viduryje planuojama išplėstinė valdančiosios koalicija taryba yra paskutinė riba jam atidėti.

„Daugiau nukėlimų nebus, tikrai noriu sulaukti šito sprendimo. Tikrai nemanau, kad bus galimybė pasislėpti dar už kokių nors aplinkybių, nes tai bus aukščiausio valdančiosios koalicijos organo sprendimas“, – ketvirtadienį naujienų portalo delfi.lt laidoje „Dėmesio centre“ sakė prezidentas.

„Jeigu tas sprendimas bus labai neįtikinamas arba su kreivais argumentais, tada atsisuksiu veidu į ministrą pirmininką. Klausimas, kas toliau?“ – teigė jis.

G. Nausėda neatmetė galimybės, kad J. Narkevičiaus klausimas gali išprovokuoti ir paties premjero atsistatydinimą.

„Tą atsistatydinimą gali išprovokuoti paprasčiausi dalykai – ir tas nelemtas klausimas dėl ministro, kuris valdančiosios koalicijos norais nėra sprendžiamas. Mes to klausimo nepaliksime“, – kalbėjo G. Nausėda.

„Tiesiog tas klausimas turės būti sprendžiamas, tada pažiūrėsime, kokios šito sprendimo pasekmės“, – pridūrė jis.

Prezidento teigimu, paprasčiausias kelias būtų, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga į susisiekimo ministrus deleguotų kitą asmenį.

„Tačiau matant kokiomis pastangomis stengiamasi išlaikyti būtent šį ministrą, aš manyčiau, kad galimi ir kiti scenarijai: kad ši partija tiesiog traukiasi iš koalicijos, gali trauktis ir pats premjeras“, – svarstė prezidentas ir pridūrė, kad kol kas niekas negali atsakyti, koks kelias bus pasirinktas.

G. Nausėda taip pat tvirtino kol kas pasitikįs premjeru Sauliumi Skverneliu, o atsakymų dėl prie jo namų asfaltuoto kelio, kai pinigų tam skyrė Vyriausybė, jis teigė laukiantis iš Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos.

Premjeras S. Skvernelis antradienį paskelbė, kad sausio pradžioje turėtų būti šaukiama koalicinė taryba aptarti susisiekimo ministro J. Narkevičiaus klausimo. Ketvirtadienį „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis patikslino, kad taryba vyks sausio 14 dieną.

Pasak premjero, su ministru susijusi situacija gali privesti iki Vyriausybės pasitraukimo.

Ir S. Skvernelis, ir R. Karbauskis šią savaitę pakartojo nematantys priežasčių atleisti susisiekimo ministrą.

Susisiekimo ministras sulaukė kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių, elgesio per komandiruotę užsienyje, lėšų skirstymo asfaltuoti keliams. Papildomų pinigų keliams sulaukė J. Narkevičiaus rinkimų apygarda bei gatvė, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija yra pradėjusi tyrimus ir dėl ministro J. Narkevičiaus, ir dėl premjero S. Skvernelio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Runkelis

Runkelis portretas
Ko cia jus visi tiek susirupine gales buti ar negalies buti ministru tai nuspres seimo dauguma.Atrodo kad premjeras pasake aiskiai Lietuva ne prezidentine valstybe ir jokie moralai ar kitu norai to nepakeis.

Gotfridas

Gotfridas portretas
Kodėl prezidentas nepastebi, kad visų tų nesklandumų seime ir sudėtingo darbo yra Pranckietis, kodėl neprašoma jo atsistatydinimo? Juk tai jis tas pleištas, kuris trukdo valdantiesiems dirbti.

Tegu nukelia

Tegu nukelia portretas
Tegu nukelia. Reikia gi kantrybės turėti. Ramiai ruoškitės Naujųjų metų sutikimui ir nesukite sau galvos, atsipalaiduokite. Vyriausybė išsispręs jai reikalingus klausimus. Nėra ko kištis, nes niekas vyriausybei niekuo nepadės, o tik paplepės paplepės, tuščiai pavirpins orą. Gal pinigų nuo tauškalų daugiau atsiras?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių