Prokremliška partija patyrė retą nesėkmę vietos rinkimuose

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidento Vladimiro Putino valdančioji partija sekmadienį patyrė vieną iš retų nesėkmių rinkimuose, kai jos kandidatas kovoje dėl Irkutsko srities gubernatoriaus posto pralaimėjo komunistų iškeltam kandidatui.

Duomenys, gauti suskaičiavus 90 proc. balsų, rodo, kad Sergejus Levčenka surinko 56,9 proc. balsų, o jo varžovas, laikinasis srities gubernatorius Sergejus Jeroščenka iš „Vieningosios Rusijos“ gavo 40,9 proc. balsų.

Vietos rinkimų komisijos pirmininkas Eduardas Devickis sakė, kad dar nesuskaičiuoti balsai galutinių rezultatų nepakeis.

„Vieningoji Rusija“ pripažino savo kandidato pralaimėjimą.

Per pirmąjį balsavimo turą rugsėjo 13 dieną, per kurį valdančiosios partijos kandidatai triumfavo daugumoje iš 83-jų regionų, kuriuose vyko vietos valdžios rinkimai, Irkutsko gubernatoriui nepavyko užsitikrinti pergalei reikalingų mažiausiai 50 proc. balsų. Tuo tarpu S.Levčenka pirmajame ture surinko tik 36,6 proc. balsų.

Po pirmojo turo S.Jeroščenka beveik neskyrė dėmesio rinkėjų agitacijai, tuo tarpu S.Levčenkai neabejotinai padėjo Komunistų partijos vadovo Genadijaus Ziuganovo apsilankymas srityje, siekiant pademonstruoti paramą partijos kandidatui.

Komunistų partija, kuri ir po Sovietų Sąjungos subyrėjimo išsaugojo politinę įtaką, valdant V.Putinui buvo smarkiai marginalizuota.

Kaip ir kitos parlamentinės partijos, ji retai kritikuoja „Vieningosios Rusijos“ sprendimus ir beveik visuomet palaiko vyriausybės pateikiamus įstatymų projektus.

Tuo tarpu antiputiniška opozicija beveik nematoma nacionalinėje žiniasklaidoje ir jai dažnai keliamos bylos teismuose.

Rugsėjo 13 dieną vykusiuose rinkimuose dalyvavo tik du opozicijos koalicijos „RPR-Parnas“ kandidatai, iškelti kaimiškame Kostromos regione prie Volgos upės, nes kituose regionuose jos kandidatai buvo diskvalifikuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KOMUNISTAS

KOMUNISTAS portretas
KOKS SKIRTUMAS TARP KOMUNISTO IR KGBISTO

ką dabar

ką dabar portretas
darys troliai? Kaip jie trolins, tie kremliniai, kad laimėjo putleristai, o juk pastarieji pralaimėjo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių